Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Lustig och Larsson avslutar karriärerna

Två svenska fotbollsprofiler avslutar sina karriärer.
AIK-spelarna Mikael Lustig och Sebastian Larsson meddelar båda att de lägger skorna på hyllan efter säsongen.
"Fotbollen har gett mig så mycket och varit en stor del av hela mitt liv", säger Larsson i ett uttalande på AIK:s hemsida.
Fotboll • Publicerad 13 oktober 2022
Sebastian Larsson och Mikael Lustig under tiden i landslaget. Arkivbild.
Sebastian Larsson och Mikael Lustig under tiden i landslaget. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT
Sebastian Larsson och Mikael Lustig jublar i AIK-tröjan. Arkivbild.
Sebastian Larsson och Mikael Lustig jublar i AIK-tröjan. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Beskeden att de båda profilerna slutar kom samma dag.

Först kommunicerade AIK ut att 35-årige Mikael Lustig avslutar karriären efter den här säsongen.

Annons

"Nu kör vi in i kaklet, fem matcher återstår och den första är ett derby på söndag", säger Lustig till AIK:s hemsida.

"Lång process"

Några minuter senare kom nästa besked: Sebastian Larsson, 37, väljer även han att avsluta fotbollskarriären efter årets säsong.

"Fotbollen har gett mig så mycket och varit en stor del av hela mitt liv. Efter en lång process har jag nu tagit beslutet att avsluta min aktiva karriär efter den här säsongen. Min tid i AIK har varit helt fantastisk. Att flytta hem till Sverige och få möjligheten att representera denna vackra klubb i fyra och ett halvt år är ett av de bästa beslut som jag tagit", säger han.

Mikael Lustig föddes i Umeå och slog igenom i Gif Sundsvall innan han fortsatte karriären i norska Rosenborg. Utomlands är Lustig främst förknippad med skotska Celtic där han tillbringade åtta säsonger och vann ligan samtliga gånger. Han har även varit en sejour i belgiska Gent.

Under flera år gjorde Mikael Lustig högerbacksplatsen till sin i det svenska landslaget. Han landslagsdebuterade 2008 och tackade för sig efter fotbolls-EM 2021. Då hade han noterats för 94 landskamper och sex mål.

133 landskamper

Sebastian Larsson kom fram genom Arsenals ungdomsakademi och har förutom Arsenal representerat Birmingham, Sunderland och Hull under sina totalt 14 säsonger i England.

2018 kom han tillbaka till AIK och var med och vann allsvenskan samma år.

Totalt blev det 133 landskamper och tio mål för Sebastian Larsson som även han avslutade landslagskarriären efter fotbolls-EM 2021. Han debuterade i landslaget 2008 och bara Anders Svensson och Thomas Ravelii har spelat fler landskamper för Sverige.

Sveriges förbundskapten Janne Andersson har på förbundets Twitter uttalat sig om Lustigs och Larssons besked:

"Jag vill passa på att tacka båda för fina insatser i blågult. Det är två killar som är fantastiska att ha i ett lag och jag är övertygad om att de kommer fortsätta sätta positiva avtryck – oavsett vad de väljer att ägna sig åt", säger Andersson.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons