Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Mikael Backlund ny kapten i Calgary

Ishockey • Publicerad 28 september 2023
Svenske Mikael Backlund tar över kaptensrollen i Calgary och har dessutom skrivit på för ytterligare två år med NHL-klubben. Arkivbild.
Svenske Mikael Backlund tar över kaptensrollen i Calgary och har dessutom skrivit på för ytterligare två år med NHL-klubben. Arkivbild.Foto: Jeff McIntosh/AP/TT

Svenske Mikael Backlund presenterades på onsdagen som ny kapten för ishockeylaget Calgary i NHL. Samtidigt meddelar laget att kontraktet med Backlund förlängs med två år.

Mikael Backlund har spelat alla sina 908 NHL-matcher i Calgary som han kom till i januari 2009.

Annons

"Det här är en väldigt speciell dag för mig och min familj. Calgary är vårt hem och att veta att min spelarkarriär kommer att fortsätta här är viktigt för oss", säger Backlund i en kommentar på lagets hemsida.

Han säger också att han är stolt att bli utnämnd till lagets kapten.

"Jag är redo för det ansvar som det innebär att bära "C:et" och jag är omgiven av ett starkt ledarskap i vårt omklädningsrum som kommer att hjälpa oss att ta nästa steg för att vinna Stanley Cup".

Den 34-årige Västeråsbördige Backlund noterades förra säsongen för totalt 56 poäng varav 19 mål och 37 assist.

Rättad: Tidigare uppgavs fel antal assist som Backlund gjorde i fjol. Rätt är 37 stycken.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons