Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Miami Marlins skriver basebollhistoria

Kim Ng är basebollaget Miami Marlins nya general manager. En utnämning som går till historien.
Baseboll • Publicerad 14 november 2020
Kim Ng, här på en bild från 2007, blir ny historisk general manager för basebollaget Miami Marlins.
Kim Ng, här på en bild från 2007, blir ny historisk general manager för basebollaget Miami Marlins.Foto: John Raoux/AP/TT

Med Kim Ng som ny ledare skriver klubben in sig i historieböckerna då det inte bara är första gången som en kvinna leder ett lag i Nordamerikas högsta basebolliga MLB, det är även första gången som en person med asiatiskt ursprung innehar den posten.

"När jag började i den här verksamheten verkade det osannolikt att en kvinna skulle leda ett Major League-lag, men jag är envis när det gäller att nå mina mål", säger Ng i ett uttalande och fortsätter: "Mitt mål är nu att ta mästerskapsbasebollen till Miami."

Annons

Ng har över 30 års erfarenhet av baseboll på högsta nivå och har arbetat för lag som Chicago White Sox, New York Yankees och Los Angeles Dodgers, rapporterar NBC News.

Och det är inte första gången som Kim Ng blir först med något inom MLB. När hon 1998 fick jobbet som biträdande chef för New York Yankees vid 29 års ålder var hon den yngsta personen, och den andra kvinnan, att ha den tjänsten.

De senaste nio åren har hon varit biträdande sportchef för ligan.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons