Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

MFF-stjärnan om petningen: "Chockad"

Malmö-stjärnan Mohamed Buya Turay fick nöja sig med ett inhopp i Europa League-mötet mot Braga och mot Norrköping petades han ur matchtruppen.
Nu berättar han om sin reaktion.
Fotboll • Publicerad 13 september 2022
Malmös Mohamed Buya Turay. Arkivbild.
Malmös Mohamed Buya Turay. Arkivbild.Foto: Anders Bjurö/TT

Mohamed Buya Turay anslöt till Malmö i juli som firad skyttekung efter åren i Djurgården. Det har dock inte blivit någon omedelbar jättesuccé och mot Norrköping senast var han petad ur truppen.

Buya Turay menar att han inte är upprörd över petningen, utan att det är en del av fotbollen.

Annons

– Sådana här saker händer alltid i fotboll. Han (tränaren) är chefen och han vet bäst. Att jag blev petad är ingen överraskning så, eftersom jag varit med så länge och vet hur det funkar.

Det han däremot blev förvånad över var tränaren Åge Hareides förklaring om varför han petades. Norrmannen sade att 28-åringen behövde visa framfötterna mer.

– Jag vet inte varför han säger så eftersom han bara varit här i en vecka. Han borde förklarat det för mig i stället och sagt vad jag skulle ha gjort mer, för jag förstår inte det här uttalandet.

Enligt Fotbollskanalen har Buya Turay inte pratat med Hareide sedan petningen, men säger att han inte har några problem med 68-åringen.

Buya Turay anslöt till Malmö från HN S. Longmen i somras. På nio matcher har han hittat nätet en gång. Malmö ligger femma i den allsvenska tabellen, nio poäng efter ledande Häcken.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons