Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Messi hjälte i VM-kvalpremiären

Fotboll • Publicerad 9 oktober 2020
Argentinas Lionel Messi firar sitt straffmål, matchens enda, mot Ecuador.
Argentinas Lionel Messi firar sitt straffmål, matchens enda, mot Ecuador.Foto: Agustin Marcarian/AP/TT

Straffar låg bakom Argentinas och Uruguays segrar när det sydamerikanska VM-kvalet premiärspelade.

Lionel Messi satte Argentinas tidiga straff i matchen mot Ecuador som Argentina vann hemma i Buenos Aires med just 1–0.

Annons

– Det var viktigt med en seger för vi vet hur svåra kvalmatcherna är och alla matcher kommer att bli så här svåra, säger Messi.

Chile förlorade mot Uruguay med 1–2, inte alls rättvist sett till matchbilden, och spelarna var väldigt arga efteråt. Så arga att landets spelarförening hotar att lämna in en protest till Sydamerikas fotbollsförbund (Conmebol).

Skälet var att Chile fick en VAR-granskad straff emot sig medan man inte fick två jämförbara händelser ens granskade genom videobedömningssystemet.

Den skadade lagkaptenen Gary Medel, som inte spelade matchen, skrev i sociala medier: "Jag säger inget så jag hamnar i trubbel!! Men det var hemskt @Conmebol". Och den förre landslagsstjärnan Ivan Zamorano skrev på Twitter: Hur länge ska de här stölderna tillåtas i Sydamerika. Rena stölderna. Matchen gavs till Uruguay."

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons