Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Mata lämnar Manchester United

Paul Pogba och Jesse Lingard under onsdagen.
På torsdagen blev det klart att ytterligare en spelare lämnar Manchester United: Juan Mata.
Fotboll • Publicerad 2 juni 2022
Juan Mata lämnar Manchester United. Arkivbild.
Juan Mata lämnar Manchester United. Arkivbild.Foto: Peter Powell/AP/TT

Efter drygt åtta säsonger lämnar Juan Mata Manchester United, då kontraktet går ut i sommar. Det har spekulerats i att den spanske mittfältaren, 34, ska lägga av och i stället ska ansluta till Premier League-klubbens tränarstab.

Men enligt den initierade fotbollsjournalisten Fabrizio Romano vill Mata fortsätta spela. Och Mata själv sade i en intervju i april:

Annons

– Jag har fortfarande kvar passionen och viljan. Det har varit en dröm som blev sann att bli en professionell fotbollsspelare, så jag vill spela så mycket jag kan.

Det blev 285 matcher, 51 mål och fyra titlar i United för Mata efter att ha lämnat Chelsea 2014.

Under onsdagen blev det klart att franske världsmästarmittfältaren Paul Pogba och engelske landslagsyttern Jesse Lingard har gjort sitt i Manchester United, och sedan tidigare har det även kommunicerats att serbiske mittfältaren Nemanja Matic och uruguayanske veterananfallaren Edinson Cavani inte kommer att fortsätta i klubben.

Fler förändringar lär vara förestående, när nye tränaren Erik ten Hag (Ajax) ska sätta sin prägel på United inför nästa säsong.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons