Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Masarna tog sitt första SM-guld på 20 år

Antonio Lindbäck hade inte vunnit en SM-final på fem försök.
I sitt sjätte tog han hem finalen för Masarna, som tog sitt första guld sedan 2000.
Motorsport • Publicerad 8 oktober 2020
Masarnas Antonio Lindbäck tog sitt första SM-lagguld. Arkivbild.
Masarnas Antonio Lindbäck tog sitt första SM-lagguld. Arkivbild.Foto: 

Senast Masarna vann SM-guld var 2000. Då var Tony Rickardsson stjärnförare.

Nu fick man lyfta SM-bucklan igen, efter en stor uppvisning av Masarnas Antonio Lindbäck och Vadim Tarasenko. Avesta-laget vann finalen totalt med 98–82.

Annons

– Det är helt fantastiskt. Vi gör det som ett lag, och det är fantastiskt för Avesta att få vinna, sade Masarnas Nicki Pedersen.

Efter en jämn första finalmatch, där Masarna vann med fyra poäng, väntade i kväll den avgörande finalreturen i Kumla.

Lindbäck tillbaka

Antonio Lindbäck, Masarnas stjärnförare, var tillbaka i startfältet efter osäkerhet kring hans medverkande. Samtidigt saknade Indianerna Niels-Kristian Iversen, som varit en bra poängplockare under säsongen.

Indianernas förare Pontus Aspgren gjorde en stark insats i det första finalmötet. 13+1 poäng från Aspgren gjorde att Indianerna fortfarande låg nära inför returmötet.

Och det var just Aspgren som började bäst. Han plockade tillsammans med Joel Andersson matchens första femetta, och Indianerna tog ledningen efter heat fyra.

– Kanske inte riktigt den knockstart vi hade velat ha, men det såg bra nu i heat fyra, säger Peter Johansson, lagledare i Indianerna till C More.

Körde omkull

I det femte heatet gick Indianernas Jonas Jeppesen omkull efter första kurvan, och kraschade in i vallen. Dansken klarade sig utan stora skador, och kunde fortsätta tävlingen.

Lagen fortsatte att utbyta femettor med varandra. Efter tio heat var ställningen lika, 27–27.

– Vi vet att vi måste ikapp, och vi vet vad som gäller. Vi behöver överträffa oss själva ett par gånger till, sade Peter Johansson till C More.

Men det räckte inte för Indianerna. Efter en regnpaus kunde Masarnas stjärnduo, Antonio Lindbäck och Vadim Tarasenko säkra SM-guldet i heat 14.

Annons

– Vilka grabbar, vilken säsong. Tack till alla. jag är så glad. Åh, vad mycket känslor som kom, sade Masarnas lagledare Stefan Bäckström till C More.

– Den här Tarasenko som kommer in och kör skiten ur alla, sade Bäckström till C More.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons