Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Masarna tog sitt första SM-guld på 20 år

Antonio Lindbäck hade inte vunnit en SM-final på fem försök.
I sin sjätte körde speedwaystjärnan hem segern till Masarna, som tog sitt första guld sedan 2000.
Speedway • Publicerad 8 oktober 2020
Antonio Lindbäck firar Masarnas seger i SM-finalen i speedway i Kumla.
Antonio Lindbäck firar Masarnas seger i SM-finalen i speedway i Kumla.Foto: Anders Wiklund/TT
Antonio Lindbäck och lagledaren Stefan Bäckström firar SM-segern med resten av förarna.
Antonio Lindbäck och lagledaren Stefan Bäckström firar SM-segern med resten av förarna.Foto: Anders Wiklund/TT

Senast Masarna vann SM-guld var 2000. Då var Tony Rickardsson stjärnförare.

Nu fick man lyfta SM-bucklan igen, efter en stor uppvisning av Antonio Lindbäck och Vadim Tarasenko. Avesta-laget vann finalen totalt med 98–82.

Annons

– Det är helt fantastiskt. Vi gör det som ett lag, och det är fantastiskt för Avesta att få vinna, sade Masarnas Nicki Pedersen till C More.

Efter en jämn första finalmatch, där Masarna vann med fyra poäng, väntade den avgörande finalreturen i Kumla på torsdagskvällen.

Lindbäck tillbaka

Antonio Lindbäck, Masarnas stjärnförare, var tillbaka i startfältet efter osäkerhet kring hans medverkan. Samtidigt saknade Indianerna Niels-Kristian Iversen, som varit en bra poängplockare under säsongen.

Indianernas Pontus Aspgren gjorde en stark insats i det första finalmötet. 13+1 poäng från Aspgren gjorde att Indianerna fortfarande låg nära inför returmötet.

Och det var just Aspgren som började bäst. Han plockade tillsammans med Joel Andersson matchens första femetta, och Indianerna tog ledningen efter heat fyra.

– Kanske inte riktigt den knockstart vi hade velat ha, men det såg bra nu i heat fyra, säger Peter Johansson, lagledare i Indianerna till C More.

Körde omkull

I det femte heatet gick Indianernas Jonas Jeppesen omkull efter första kurvan, och kraschade in i vallen. Dansken klarade sig utan stora skador, och kunde fortsätta tävlingen.

Lagen fortsatte att utbyta femettor med varandra. Efter tio heat var ställningen lika, 27–27.

– Vi vet att vi måste ikapp, och vi vet vad som gäller. Vi behöver överträffa oss själva ett par gånger till, sade Peter Johansson till C More.

Men det räckte inte för Indianerna. Efter en regnpaus kunde Antonio Lindbäck och Vadim Tarasenko säkra SM-guldet för Masarna i heat 14.

Annons

– Vilka grabbar, vilken säsong. Tack till alla. jag är så glad. Åh, vad mycket känslor som kom, sade Masarnas lagledare Stefan Bäckström till C More.

Lindbäck fick äntligen ta sitt efterlängtade SM-guld med moderklubben.

– Det betyder så mycket för mig. Jag har kört för Masarna i många år, och vi har varit så nära. Men nu är vi där, och nu är vi svenska mästare. Helt otroligt, säger han till C More.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons