Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Masarna drar sig ur speedwayligan

Speedway • Publicerad 6 februari 2023
Masarnas ekonomiska problem stoppar klubben i speedwayligan. Arkivbild.
Masarnas ekonomiska problem stoppar klubben i speedwayligan. Arkivbild.Foto: Ulf Palm/TT

Klassiska Masarna drar sig ur årets speedwayliga på grund av klubbens dåliga ekonomi. Tillsammans med ligan och förbundet har Avestaklubben kommit fram till att förutsättningarna inte finns för att genomföra säsongen.

"Samtidigt som det givetvis känns som ett nederlag är det också skönt att vi verkligen kunnat utvärdera alla alternativ. Nu riktar vi blickarna framåt och kommer arbeta vidare med den fina ungdomsverksamheten som finns i klubben, som får lägga grunden till vår nya framtid", säger Masarnas Roger Uppgård i ett pressmeddelande.

Annons

Masarna fick mer tid på sig än vad regelverket säger för att försöka ordna upp den ansträngda ekonomin.

Mikael Holmstrand, ordförande i ligaorganisationen ESS:

"Vårt huvudspår och första prioritet har varit att försöka säkerställa åtta lag i ligan. Samtidigt har vi haft ett tydligt krav på Masarna att om dom ska starta säsongen i ligan så ska dom också kunna slutföra den. Ett utträde nu är givetvis både tråkigt och olyckligt, men det hade varit långt värre om det skett under pågående säsong.”

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons