Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Martina Aronsson simningens nya förbundskapten

Det svenska landslaget i simning har fått en ny förbundskapten.
Martina Aronsson tar över uppdraget i februari och ska leda simmarna fram till och under OS i Paris 2024, meddelar Svenska simförbundet i ett pressmeddelande.
Simning • Publicerad 10 december 2021
Martina Aronsson under EM i simning 2004. Nu är hon förbundskapten för det svenska landslaget i simning. Arkivbild.
Martina Aronsson under EM i simning 2004. Nu är hon förbundskapten för det svenska landslaget i simning. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång / TT

Den tidigare simmaren, idrottspedagogen och före detta landslagstränaren Martina Aronsson blir simlandslagets nye förbundskapten efter Ulrika Sandmark. Aronsson, som parallellt med engagemanget i föreningen Svensk elitsimning de senaste åren arbetat som platschef på gym, tillträder den 1 februari.

Hon, som tidigare varit förbundskapten för junior- och ungdomslandslaget, säger att hon saknat simningen.

Annons

"Efter åren då jag varit ifrån simningen är jag nu väldigt sugen på att komma tillbaka igen, jag känner en längtan till miljön som landslagslivet och internationella elitmiljöer ger. Jag har erfarenhet och det kontaktnät som krävs för, att inte bara skapa rätt förutsättningar för simmare och ledare att nå sina mål, utan också för framtida tillväxt och framgång för det svenska simlandslaget", säger Martina Aronsson i ett pressmeddelande.

Uppdraget sträcker sig över OS i Paris 2024.

Aronsson avslutade sin karriär som simmare 1994. Hon tog under sin tid som aktiv SM-guld med Spårvägen i lagkapp och var SM-finalist i ryggsim.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons