Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Boquist uppsagd trots EM-succén

Assisterande förbundskapten Martin Boquist kommer inte att vara med när handbollslandslaget samlas för nästa landskamp. Förbundet har valt att avsluta hans kontrakt.
Handboll • Publicerad 1 april 2022
Martin Boquist, till höger, har varit assisterande förbundskapten sedan 2016. Här med förbundskapten Glenn Solberg. Arkivbild.
Martin Boquist, till höger, har varit assisterande förbundskapten sedan 2016. Här med förbundskapten Glenn Solberg. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Fogelström säger att beslutet kommer som ett resultat av en utvärderingsprocess som startades efter herrlandslagets EM-guldet i januari.

– Vi har haft samtal med både Glenn (Solberg, förbundskapten) och Martin säger Fogelström till TT.

Annons

– Det är vårat beslut, Martin ville gärna vara kvar och fullfölja kontraktet. Det fanns en klausul om uppsägning och då valde vi att använda den, säger Fogelström.

Sverige behöver inte kvala till kommande EM eller VM, men det finns en planerad landskamp kvar denna säsong, mot Danmark den 16 april.

– Det kanske aldrig finns en bra tid att komma med ett besked. Folk har frågat om det var ett aprilskämt, säger Fogelström och fortsätter:

– Beslutet är taget nu och då har vi kommunicerat ut det.

Boquist har varit assisterande förbundskapten sedan 2016, först till Kristján Andrésson och nu till Glenn Solberg. Under dessa år har Sverige tagit silver i både EM och VM, och i januari tog man även guld i EM.

TT har sökt Martin Boquist.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons