Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Mardrömsdebut för nye IFK-tränaren: "Man skäms"

Ny huvudtränare in i onsdags och en ny förlust in under söndagen.
IFK Göteborg hoppades på ett trendbrott i Jens Askous första match i klubben – men det blev det inte.
– Man skäms ju. Det här är inte värdigt IFK Göteborg, säger Blåvittmittfältaren Gustaf Norlin efter 0–2 mot borta mot Sirius.
Fotboll • Publicerad 11 juni 2023
"Änglarna" föll i Uppsala.
"Änglarna" föll i Uppsala.Foto: Staffan Claesson/TT

IFK Göteborg hoppades på en nystart, mer energi i laget och poäng genom ett rakare och mer aggressivt spel.

Men det var i stället Sirius som skapade bäst chanser och gjorde målen, ett i vardera halvlek, där målskyttarna fick jobba helt ostörda i IFK Göteborgs straffområde.

Annons

– Vi är inte först på en enda jävla boll. Vi snackar igenom det och kommer ut med en plan till andra. Så blir det totalt tvärtom. Vi har grävt ner oss själva djupt här nu och det är vårat eget ansvar att ta oss ur det, säger Gustaf Norlin.

Buades ut av fansen

TT: Du sa i paus att ni skulle visa i andra att ni ”verkligen vill vinna”. Visar ni en sådan vilja?

– Från start tycker jag det men sedan under matchens gång kanske vi börjar tvivla och bevisligen fungerar det inte nu heller. Jag förstår att fansen är frustrerade som fan, det är jävla stort av dem att komma till varje match och stötta oss. De förtjänar bättre. Vi måste ta ansvar och visa att vi bryr oss lika mycket om märket som de på läktaren gör.

När nye danske tränaren Jens Askou höll sina första träningar i veckan fanns fansen på plats för att stötta genom applåder och peppande tillrop.

Efter 0–2 mot Sirius ekade i stället burop över Studenternas IP.

"Jag mår skit"

– Jag förstår dem. Jag mår skit. Jag lever med IFK Göteborg 24 timmar om dygnet och när vi inte vinner så mår man dåligt. Men att gräva ner sig och tycka synd om sig själv, det ger ingenting, säger klubbdirektören Håkan Mild.

Mild kunde inte heller ge besked om värvningar under sommaruppehållet och för Jens Askou är det motvind direkt.

– Alla går genom tuffa tider och vi är där nu. Vi måste hantera det och jag lovar att vi ska jobba hårdare än någonsin har gjort för att förbättra oss på alla nivåer. Allt vi tänker på är hur vi ska förbättra oss. Det finns inte på kartan att jag låter någon visa minsta tecken på att ge upp. Det är nu vi måste växa som karaktärer. Det är den mentaliteten vi behöver nu, säger Askou.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons