Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Maratonmatch tog Schwartzman till Parissemi

Det tog hela fem timmar.
Men till sist kunde Diego Schwartzman slå in matchbollen mot kompisen Dominic Thiem och ta sig vidare till semifinal i Franska mästerskapen i tennis.
Tennis • Publicerad 6 oktober 2020
Efter en fem timmar lång match mot Dominic Thiem är Diego Schwartzman klar för semifinal i Franska mästerskapen.
Efter en fem timmar lång match mot Dominic Thiem är Diego Schwartzman klar för semifinal i Franska mästerskapen.Foto: Michel Euler/AP/TT

Kvartsfinalen på centercourten i Paris utvecklade sig till en riktig långkörare. I fem timmar höll de på, argentinaren Diego Schwartzman och österrikaren Dominic Thiem. De fyra första seten var riktigt jämna, men i det femte och avgörande hade tolfteseedade Schwartzman lite mer krafter. Han vann med setsiffrorna 7–6, 5–7 6–7, 7–6, 6–2.

– I andra och tredje set höll jag på att bli galen. Jag skrek åt mig själv för jag missade så många chanser, säger han i segerintervjun.

Annons

– Men kom igen, jag var värd att vinna i dag.

Segern innebär att 28-årige Schwartzman för första gången i karriären är framme i semifinal i en grand slam-turnering. Dessutom kan han skryta med att han har slagit ut sin goda vän Thiem ur turneringen.

– Han är min bästa vän, jag har otroligt mycket respekt för honom. Dominic är en av de bästa spelarna, säger Schwartzman.

I semifinalen ställs Schwartzman mot antingen den tolvfaldiga mästaren Rafael Nadal eller den italienska tonåringen Jannik Sinner.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons