Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Mållöst toppmöte bäddar för Real Madrid

Barcelona lyckades inte sno serieledningen från Atlético Madrid.
När toppmötet slutade 0–0 hette den största vinnaren Real Madrid.
Fotboll • Publicerad 8 maj 2021
Lionel Messi blev mållös i toppmötet på Camp Nou.
Lionel Messi blev mållös i toppmötet på Camp Nou.Foto: Joan Monfort/AP/TT

Atlético Madrid kom till Barcelona som La Ligas serieledare, två poäng före Real Madrid och Barça.

Det mållösa mötet i fotbollstemplet Camp Nou innebär å ena sidan att Atlético behåller Barcelona bakom sig i tabellen, å andra sidan att stadsrivalen Real kan passera och överta förstaplatsen vid seger hemma mot Sevilla på söndagskvällen.

Annons

Atlético var aningen hetare inledningsvis, men sedan handlade det mer och mer om Barcelona. Lionel Messi hade ett par av de vassaste lägena, men snuvades på hjälterollen av Atléticos skicklige målvakt Jan Oblak. I 90:e minuten fick Messi ett sista frisparksläge i ypperlig position, men sköt utanför.

Atlético står på 77 poäng med tre matcher kvar, Barcelona på 75. Real Madrid har 74 poäng och även Sevilla, 70, är fortfarande med som en outsider i kampen om ligatiteln. Men Sevilla lär behöva en trepoängare mot Real för att inte hoppet i praktiken ska vara ute.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons