Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Mållöst på Stora Valla – Sirius närmast segern

Det är en sak att ta sig an allsvenska serieledaren Djurgården, spela ut hela registret och vinna med 3–0.
Tydligen en helt annan grej att möta ett formsvagt Sirius.
Ångestmatchen på Stora Valla slutade 0–0 – en poäng som Degerfors ska vara glad över.
Fotboll • Publicerad 8 oktober 2022
Sirius Aron Bjarnason i kamp om bollen med Degerfors Joe Gyau.
Sirius Aron Bjarnason i kamp om bollen med Degerfors Joe Gyau.Foto: Tommy Pedersen/TT

Sensationell storseger förra helgen, mot tuffast tänkbara motstånd, men Degerfors var inte i närheten av att upprepa den prestationen en vecka senare.

Då hade ändå tränaren Tobias Solberg försökt trumma in det här budskapet inför matchen:

Annons

– Mot Djurgården stämde allt. Nyckeln för oss är att inte tro att vi var så bra som då, sade han till Discovery+.

Degerfors kom till matchen i den 25:e omgången med sviten fem raka utan förlust. Sirius klev in på Stora Vallas gräs med många frågor kring form och färdriktning. 1–1 senast mot AIK var ett klart steg framåt, men samtidigt bara den andra poängen på de senaste sju matcherna.

Avståndet oförändrat

Tar man inte fler märks det i tabellen. Det tidigare stabila mittenlaget var plötsligt en av räddningsplankorna för Degerfors. Förlust på Stora Valla och avståndet ned till den kvalplacerade klubben hade varit nere i bara två poäng inför de avslutande fem omgångarna.

Nu är läget oförändrat. Sirius har fortsatt fem poäng ned till kvalstrecket när allsvenskan gått in i sina fyra avslutande veckor.

Det var Sirius match – och den borde ha avgjorts på någon av de många målchanserna.

Yukiya Sugita och Christian Kouakou fick direkt möjligheter att fixa bästa tänkbara start. Redan efter någon minut hade båda heta chanser från nära håll – men Jeffrey Gal parerade.

Ribbträffar och jättechans

Gal var inte lika övertygande i sitt agerande när han grovt missade att boxa bort en hörna. Jamie Roche vann duellen, men nicken träffade ribban.

Degerfors? Trots en hel del längre anfall utsattes inte Tommi Vaiho – knäopererade David Mitov Nilssons ersättare mellan stolparna i Sirius– för några större svårigheter.

Ribban fortsatte att vara kompis med Gal. Daniel Stensson fick till en rejäl träff med vänsterfoten men bollen slog i överliggaren.

– Vi åkte hit för att vinna och skapar mer hela matchen, med lite flyt sitter mitt läge, säger Stensson till Discovery+.

Annons

Sirius matade på, tog över mer och mer. Sugita lär få svårt att släppa missen när han kom helt fri med Gal sedan Joe Gyau halkat.

Japanen bredsidade bollen utanför.

– Det ville sig inte i dag, men vi visade att vi är på rätt väg, säger Stensson.

Degerfors får klara sig utan Gustav Granath och Rasmus Örqvist mot Elfsborg i nästa omgång. Försvararen och anfallaren fick sina tredje varningar och är avstängda.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons