Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Majorov tårögd efter OS-debuten – klar för final

Svenska konståkningshoppet Nikolaj Majorov lyckades fint med sitt åk i kortprogrammet i OS och har nu gått vidare till friåkningen.
Konståkning • Publicerad 8 februari 2022
Nikolaj Majorov i herrarnas korta program i konståkning.Foto: Christine Olsson/TT

För bara några veckor sedan missade Nikolaj Majorov EM sedan han testat positivt för covid. Trots det stod han i dag på isen i Peking och har nu blivit klar till friåkningsprogrammet på torsdag.

Tårarna kom

Majorov gick ut som andra åkare ut i kortprogrammet. Till tonerna av metalbandet Disturbeds cover Sound of Silence framförde Majorov sitt program som var känslomässigt starkt och nära på felfritt.

Annons

Efteråt var han själv nöjd – tårarna kom precis när han var klar ute på isen.

– Axeln satt jättefint, piruetterna var jättebra. En liten step out på sista hoppet, man förlorade en liten slant på det men det är fortfarande bättre än att ramla, säger Majorov som fick slutpoängen 78,54 och därmed hamnade på tionde plats.

Majorov är en av de 24 av totalt 29 som går vidare till friåkningen. Tisdagens kortprogram var en rejäl utmaning för svensken, som är 57:a på världsrankningen.

– Det är en otroligt stark armé här i dag, säger Nikolaj Majorov och fortsätter:

– Vad det än blir så blir jag jättenöjd med resultaten.

Amerikansk stjärna i topp

Det skulle ha varit 30 åkare, men amerikanska medaljhoppet Vincent Zhou missar tävlingen efter att ha testat positivt för covid.

Tisdagens högsta resultat fick de senaste årens världsmästare, amerikanen Nathan Chen, som efter ett uttrycksfullt framförande intog första plats med hela 113,97 poäng. Hans ständiga motståndare – storstjärnan Yuzuru Hanyu, en japansk konståkare som siktar på sitt tredje raka OS-guld – återfanns först längre ner på åttonde plats.

Yuzuru Hanyu tog OS-guld i konståkning både 2014 och 2018, men drabbades av en fotledsskada förra året. Japanen fick 95,15 poäng och fanns således inte med bland de främsta åkarna under tisdagen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons