Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Maffig miljoninsamling ger KHK-chefen rysningar

Karlskrona HK sände ett rop på hjälp under måndagskvällen.
Efter några timmar var en insamling i gång.
Fyra dagar senare presenterades resultatet – 1 606 000 kronor.
– Jag får rysningar över engagemanget, säger klubbchefen Per Rosenqvist.
Ishockey • Publicerad 8 maj 2020
De båda herrarna i marinblåa kavajer, John Olsson och Marcus Thell, lämnar över drygt 1,6 miljoner kronor till KHK:s klubbchef Per Rosenqvist under överinseende av Black Bugs klackledare Viktor Ahlgren.
De båda herrarna i marinblåa kavajer, John Olsson och Marcus Thell, lämnar över drygt 1,6 miljoner kronor till KHK:s klubbchef Per Rosenqvist under överinseende av Black Bugs klackledare Viktor Ahlgren.Foto: Marcus Palmgren
Fakta

Insamlingen i siffror

796 privatpersoner.

72 företag.

3 premiumdonatorer.

Antal besök på insamlingssajten: 52 000 under 87 timmar.

Slutsumma: 1 606 000 kronor.

En insamling för företag, ett dito för privatpersoner och ett rejält tillskott från supporterklubben Black Bugs – så var saken klar.

– Det kändes uppgivet i måndags och inte särskilt muntert. Jag ringde till John (Olsson) och sa att vi måste göra något, berättar initiativtagaren Marcus Thell i samband med att han lämnade över den symboliska checken till klubbchefen.

Annons

Duons idé var att 100 företag skulle lägga 10 000 kronor var.

– Vi ringde runt och fick en grund. Vid halv tolv gjorde vi en film och efter att vi sovit några timmar hade det kommit in 100 000 kronor på tisdagsmorgonen.

Bollen var i rullning, eller pucken på glid – välj själva.

I samma veva fick duon påstötningar om att öppna upp möjligheten att donera pengar även för privatpersoner.

– Sajten var inte byggd för det och vi la in 300–400 namn för hand innan den kraschade, ler John Olsson.

Karlskrona HK:s ordförande Tobias Larsson bläddrar i en av de tre pärmarna med fakturaunderlag på alla de som har skänkt pengar. ”Jag börjar direkt på måndag” lovar ekonmiansvarige Christian Magnusson, som stod på coronasäkert avstånd långt från kameralinsen.
Karlskrona HK:s ordförande Tobias Larsson bläddrar i en av de tre pärmarna med fakturaunderlag på alla de som har skänkt pengar. ”Jag börjar direkt på måndag” lovar ekonmiansvarige Christian Magnusson, som stod på coronasäkert avstånd långt från kameralinsen.Foto: Marcus Palmgren

Intresset ökade efterhand.

– Vi hakade på direkt. Jag måste säga att jag blir tårögd över att se hur många som ställer upp, säger Black Bugs-generalen Viktor Ahlgren.

– Vi har lagt in 30 000 kronor, men jag kan redan nu säga att det kommer bli mer.

Det rejäla miljonbidraget innebär mer än bara de reda pengarna för Karlskrona HK.

– Jag har suttit mitt i stormen och det är klart att det inte är kul att gå till jobbet varje dag med ett överhängande hot om konkurs. Man har slitits mellan hopp och förtvivlan varje dag, säger Per Rosenqvist.

Annons

Hur känner du nu?

– Det är klart att det vänds till en inre glädje. Det här engagemanget visar vikten av hockeyn för den här regionen. Vilket uppsving vi kommer att få efter pandemin, spår klubbchefen.

Jerry NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons