Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Lustig slutar i landslaget

AIK:s Mikael Lustig, 34, slutar i landslaget.
Det meddelar han på .
"Efter 13 år av passion och stolthet så är det dags att tacka för mig", skriver han.
Fotboll • Publicerad 13 juli 2021
Mikael Lustig. Arkivbild.
Mikael Lustig. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Det blir inget mer av Mikael Lustig i det svenska herrlandslaget efter sommarens EM som slutade i en förlust i åttondelsfinalen mot Ukraina.

I ett känslosamt inlägg på Instagram meddelar han sitt beslut.

Annons

"2008-2021, 13 år i de blågula färgerna. 13 år av vänskap och gemenskap. Efter 13 år av passion och stolthet så är det dags att tacka för mig. Jag sa till mig själv att jag kunde dö lycklig efter min första landskamp, att få vara en del av landslaget i alla dessa år är obeskrivligt.", skriver han och tackar sin familj och sina närmaste vänner.

"Landslaget har givit mig så många oförglömliga minnen och är så tacksam att jag fått vara en del utav det. Men framförallt så har jag fått chansen att spela och tillbringa tid med fantastiska människor. Så till er alla ledare och spelare, tack för allt! Jag älskar er.", avslutar han och taggar inlägget, lite skämtsamt, med hashtaggen #hållenstolpe.

2012 fick Mikael Lustig stor kritik när han släppt stolpen på en hörna i EM-matchen mot Ukraina och Andrej Sjevtjenko nickat in 2–1 till Ukraina.

Sveriges förbundskapten Janne Andersson kommenterar avskedet i ett uttalande.

"Micke har varit en bärande spelare under samtliga år som jag varit förbundskapten. En mycket klok spelare med stor spelförståelse. Hans engagemang, rutin, värme och humor har i allra högsta grad bidragit till att vi haft en så bra sammanhållning i truppen. Jag önskar honom största möjliga lycka till framöver.", säger han.

Fakta

Lustigs landslagskarriär i siffror:

Landskamper: 94

Mål: 6

Mästerskap: 4

Antal år: 13

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons