Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

"LuLa" i strålande form – oro för Leão i Milan

Skador kommer alltid olägligt. Somliga mer olägligt än andra.
Med Rafael Leão är Milan ofta ett vinnande lag – utan portugisen går det betydligt sämre.
Inte undra på att klubbens supportar hoppas att han kan spela i Champions League-semifinalen mot Inter.
Fotboll • Publicerad 9 maj 2023
Inter har radat upp fem raka segrar inför det heta semifinalmötet med Milan i Champions League, mycket tack vare de här två herrarna. Anfallsduon Romelu Lukaku och Lautaro Martínez har tillsammans stått för tio av de senaste 14 målen. Arkivbild.
Inter har radat upp fem raka segrar inför det heta semifinalmötet med Milan i Champions League, mycket tack vare de här två herrarna. Anfallsduon Romelu Lukaku och Lautaro Martínez har tillsammans stått för tio av de senaste 14 målen. Arkivbild.Foto: Luca Bruno/AP/TT
Milans Rafael Leão kliver av lördagens match mot Lazio med en lårskada. Frågan är om han kan spela onsdagskvällens CL-derby mot Inter.
Milans Rafael Leão kliver av lördagens match mot Lazio med en lårskada. Frågan är om han kan spela onsdagskvällens CL-derby mot Inter.Foto: Luca Bruno/AP/TT

Leão, 23, riskerar att missa onsdagskvällens första drabbning mot lokalkonkurrenten på den gemensamma hemmaarenan San Siro i Milano.

Anfallaren drog på sig en lårskada redan efter elva minuter i helgens segermatch (2–0) mot Lazio i ligan och tvingades till ett tidigt byte.

Annons

Sedan dess har det spekulerats friskt i om Leão hinner bli återställd för att ta en plats i laget eller i truppen eller får göra Zlatan Ibrahimovic sällskap på läktaren. Leão tränade inte kollektivt under tisdagen.

– Han gjorde det han planerat att göra, i morgon ska vi försöka pressa honom och utifrån vad som händer kommer vi att bestämma vad vi ska göra. Om han mår bra väljer vi honom, om inte så gör vi det inte, säger Milan tränare Stefano Pioli.

Bättre med Leão

Svart på vitt är Milan ett framgångsrikare lag med Leão på planen. Åtta gånger har han av olika skäl saknats den här säsongen. Bara en gång har Milan vunnit utan kantspelaren, som uttryckligen tackat Ibrahimovic för sin utveckling som spelare.

Leãos betydelse har inte minst varit påtaglig i Milans marsch i Champions League. Han har startat i samtliga tio matcher och spelade fram till två mål i kvartsfinalmötena med Napoli.

Lagom till att säsongen gick in i sitt slutskede hann Milan skaka av sig en formsvacka och ligger femma i Serie A. För den italienska mästarklubben finns en Champions League-plats inom räckhåll med fyra omgångar kvar.

Men i ligan som i Champions League måste Inter passeras. Just nu väger styrkeförhållandet något över till Inters fördel. Simone Inzaghis manskap har fem raka segrar.

Tio av de senaste 14 målen har producerats av anfallsduon LuLa – Romelu Lukaku och Lautaro Martínez.

Derbynas derby?

– Vi hade en period då anfallarna inte hade en bra tid men nu har de tack och lov börjat göra mål igen och det är vad vi vill. Jag är inte orolig nu precis som jag inte var orolig tidigare. Problemet för mig är när anfallare inte har möjligheter, men våra forwards hade alltid chanser att göra mål, säger Inzaghi på presskonferensen inför det högoktaniga mötet.

– Det är inte ett derby, det är derbyt. Vi vet vad det betyder för oss, för klubben, för fansen och för mig själv. Men jag känner mig lugn för jag har sett att spelarna är ytterst koncentrerade, säger Inzaghi.

Martínez är uppe i 19 mål i ligan och har levererat mest hela säsongen. För Lukaku, på lån från Chelsea, har det lossnat under våren.

"Fantastiskt lag"

Annons

Samtidigt som laget vräker in mål hålls det tätt bakåt. Ett insläppt mål de senaste fem matcherna berättar att Inter fungerar åt båda håll.

– Jag tror att vi har förbättrats mycket i den aspekten. Vi gör mycket mål och släpper inte in många. Och jag tror att många spelare kan göra skillnad och det är viktigt, säger Lukaku till AP.

Returen spelas tisdag 16 maj.

Senast klubbarna möttes i semifinal i Champions League var 2003. Då gick Milan till final tack vare (den numera slopade) bortamålsregeln efter 0–0 och 1–1.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons