Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Lugnande besked om Blackstenius: "God prognos"

Häckens och landslagets anfallsstjärna Stina Blackstenius klev av Champions League-matchen mot Benfica med smärtor i ena knät.
Nu ger klubbens läkare lugnande besked.
Fotboll • Publicerad 11 november 2021
Häckens Stina Blackstenius. Arkivbild.
Häckens Stina Blackstenius. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Häckens landslagsstjärna Stina Blackstenius byttes ut efter en timmes spel av onsdagens Champions League-match borta mot Benfica (1–0) på grund av smärtor i ena knäet.

"Det var en situation där det inte kändes bra, som gjorde att jag inte kunde spela vidare och jag blev orolig att det var något allvarligt. Det gör ont nu men förhoppningsvis får jag fortsatta positiva besked", säger Stina Blackstenius till klubbens webbplats.

Annons

Blackstenius har störts av en irriterad slemsäck i knäet sedan den näst sista omgången i damallsvenskan i slutet av oktober.

Häckens läkare Sadesh Balasingam ger inga ytterligare detaljer kring de nya skadekänningarna. Han säger att Blackstenius ska undersökas vidare när laget är tillbaka i Sverige efter resan till Portugal.

– Vi kommer att följa upp det med magnetkamera hemma. Vi misstänker ingen allvarlig knäskada, säger han till TT på telefon från en flygplats utanför Lissabon.

Häcken hoppas att anfallaren ska kunna spela i returen mot Benfica i nästa vecka. Landslaget har sedan VM-kvalmatcher i veckan därpå.

– Jag har redan varit i kontakt med landslaget och de har informerats om skadan. Det ser bättre ut i dag än i går och det är god prognos. Vi tar det dag för dag, säger Sadesh Balasingam.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons