Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Lugi ber spelarna om ekonomisk hjälp

Handboll • Publicerad 2 maj 2021
Lugi behöver ekonomisk hjälp från sina spelare för att klara ekonomin. Arkivbild.
Lugi behöver ekonomisk hjälp från sina spelare för att klara ekonomin. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Handbollsklubben Lugi har en ansträngd ekonomi. För att rädda situationen ber nu Lundalaget sina spelare att var och en bidra med 700 kronor genom olika lagaktiviteter, uppger P4 Malmöhus.

Det är coronapandemin som skapat det pressade läget, i synnerhet eftersom Lundaspelen, en av världens största inomhusturneringar för handbollsungdomar, fick ställas in i fjol.

Annons

Kommunala och statliga bidrag täcker ungefär hälften av det totala intäktsbortfallet, uppger Lugi. Men trots det, och trots att klubben både korttidspermitterat personal och infört inköpsstopp, behöver man också hjälp från spelarna.

– I Lugi är det helt unikt faktiskt, det är första gången vi ber om den här typen av insats från lagen. Det här är en direkt följd av att Lundaspelen 2020 blev inställt, det är en av de stora intäktsmöjligheterna vi har i Lugi, säger klubbchefen Patrik Bengtsson till P4.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons