Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Loyd vägrar spela EM-kval under pandemin

Basket • Publicerad 13 november 2020
Kalis Loyd. Arkivbild.
Kalis Loyd. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Tidigare i veckan tog förbundskaptenen Marco Crespi ut truppen till EM-kvalet, som spelas i en så kallad coronabubbla på den grekiska ön Kreta, mot Israel den 14 november.

Där fanns varken coronapositiva Amanda Zahui eller Spanienproffset Kalis Loyd med.

Annons

Den sistnämnda har helt sonika valt att tacka nej då hon anser att det inte är rätt läge med landskamper under pandemin.

– Jag tycker inte det är etiskt och moraliskt rätt att spela EM-kval i värsta pandemimånaden. Jag förstår att vi måste försöka återgå till en normal vardag i det hela, men det borde inte vara med spelarnas hälsa som insats, säger hon till Sydsvenskan.

Sverige leder kvalgruppen efter två segrar. Gruppsegraren är direktkvalificerad till EM nästa år. De fem bästa grupptvåorna får också spela EM.

RÄTTAT: Matchen spelas i morgon den 14/11 och motståndare är Israel. Det förekom felaktiga uppgifter i en tidigare version

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons