Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Elliott i "sagolik" comeback när Liverpool vann

Liverpool besegrade Cardiff med 3–1 på söndagskvällen, efter att 18-årige Harvey Elliott blivit målskytt i comebacken efter skräckskadan.
Det innebär att laget nu är klara för åttondelsfinal i FA-cupen.
Fotboll • Publicerad 6 februari 2022
Liverpoolspelaren Harvey Elliott var tillbaka på planen, fem månader efter att ha drabbats av en fotskada.
Liverpoolspelaren Harvey Elliott var tillbaka på planen, fem månader efter att ha drabbats av en fotskada.Foto: Jon Super/AP/TT

Det var inte ens säkert om Liverpool kunde räkna med att Elliott skulle återvända till spel den här säsongen, när 18-åringen i september åkte på en allvarlig fotskada i en match mot Leeds.

Men Elliott var efter fem månaders rehabilitering tillbaka i sextondelsfinalen i FA-cupen, visserligen först på bänken, och stod sedan för lagets tredje och sista mål i matchen – och sitt första för klubben den här säsongen.

Annons

Ett drömscenario i comebacken, enligt tränaren Jürgen Klopp.

– Att han var tillbaka var ett steg i rätt riktning, men att han fick göra det här målet var sagolikt, sade han efteråt.

Klopp berömde Harveys väg tillbaka från skadan.

– Allt har gått riktigt bra. Han har gjort ett otroligt jobb, den medicinska avdelningen har också gjort ett otroligt jobb. Han är en orädd grabb och en stor fotbollsspelare.

Klopp fick klara sig utan storspelarna Mohamed Salah och Sadio Mane, som saknades på grund av att de tagit sig till final för respektive landslag (Egypten och Senegal) i afrikanska mästerskapen.

Spelarna lär dock vara tillbaka till åttondelsfinalen den 28 februari. Då ställs Liverpool mot Norwich.

Från Premier League-toppen är även Manchester City och Chelsea klara för åttondelsfinaler. Manchester United är däremot uträknade efter att ha förlorat på straffar mot Championshiplaget Middlesbrough.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons