Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Liverpool spelar "God save the King" inför matchen

Fotboll • Publicerad 5 maj 2023
Liverpool kommer spela nationalsången på kung Charles kröningsdag på lördag. Arkivbild.
Liverpool kommer spela nationalsången på kung Charles kröningsdag på lördag. Arkivbild.Foto: Jon Super/AP/TT

På lördag tar Liverpool emot Brentford i Premier League. Då kommer spelare och domare samlas kring mittcirkeln samtidigt som nationalsången spelas på Anfield för att markera kröningen av kung Charles.

På sin hemsida meddelar Liverpool att ledningen i den högsta herrligan uppmanat samtliga klubbar som har hemmamatch på lördag att markera den kungliga kröningen. Klubbarna har fått ett lista med förslag på vad som kan göras.

Annons

Många Liverpool-supportrar visade tydligt motstånd mot att markera kröningsdagen i onsdagens match mot Fulham. De sjöng då en nedsättande sång om den brittiske monarken.

Enligt The Athletic känner Liverpool-ledningen att de hamnat i en omöjlig position då Premier League "starkt" rekommenderar klubbarna att spela nationalsången. Liverpool hade hellre sett att det vore en befallning.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons