De regerande mästarna var chanslösa i bortamatchen mot fjolårets bottenlag.
Fotboll • Publicerad 4 oktober 2020
Mohamed Salah deppar efter förnedringen. Arkivbild.
Mohamed Salah deppar efter förnedringen. Arkivbild.Foto: Cath Ivill

Ett så när på ordinarie Liverpool reste till Birmingham för att ta säsongens fjärde raka seger.

Men utan muskelskadade Alisson och covid-19-positiva Sadio Mané i startelvan knockades fjolårsmästaren.

24-åringen Ollie Watkins stod för ett hattrick under matchens första 45 minuter när Villa gick till pausvilan med en 4–1-ledning.

– Det var ett perfekt hattrick, som lagkamraterna sa i paus. Jag tar den, säger Watkins i Viasat.

I den andra halvleken satte nyförvärvet Ross Barkley, på lån från Chelsea, 5–1 innan Mohamed Salah putsade siffran med sitt andra mål för kvällen.

Men två fullträffar av Jack Grealish såg till att matchen slutade 7–2 och gav Liverpool säsongens första förlust. Grealish hade även tre assistpoäng i matchen.

Vid det sista målet bjöd till och med Jürgen Klopp på ett litet skratt när han uppgivet betraktade sitt lag.

– Jag är väldigt besviken. Vi borde ha gjort bättre. Men det var en sådan dag när inget gick vår väg. Men Aston Villa gjorde det bra. Vi har aldrig förlorat med de här siffrorna förr och jag hoppas vi inte gör det igen, säger Virgil Van Dijk.

Aston Villa är ny tvåa i ligan med nio poäng på tre matcher.

Nu väntar landslagsuppehåll i Premier League.