Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Sekundstrid avgjorde högsta klassen i Karlshamn

En dryg halvsekund.
Mer skiljde inte mellan ettan och tvåan i den högsta klassen, 1,45-hoppning, i Karlshamns Ridklubbs nationella tävlingar.
Texten uppdateras med nya bilder under kvällen.
Se tävlingarna i efterhand nedan.
Ridsport • Publicerad 8 oktober 2020 • Uppdaterad 11 oktober 2020
Niklas Arvidsson var en av de största stjärnorna som hoppade i Karlshamns nationella hopptävlingar.
Niklas Arvidsson var en av de största stjärnorna som hoppade i Karlshamns nationella hopptävlingar.Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Det var framtidens ryttare som gjorde upp i omhoppningen. Trion Matilda Pettersson, Strömsholm, Amanda Eriksson, Ölands RF, och Philip Svitzer är förvisso redan bra men med en dos erfarenhet till kommer de självfallet bli än bättre.

De var dessa tre som nådde omhoppningen i 1,45-klassen. 18-årige Svitzer, som tävlar såväl på ponny som stor häst, kom dit med fyra fel i bagaget, nollade men kunde likväl inte rubba den kvinnliga duon som hade två hästar vardera i omhoppningen.

Annons

Matilda Pettersson och Head over Hills drog på sig en rivning och fick därmed nöja sig med fjärdeplatsen. Det gick desto bättre med elvaårige hingsten Cortino i tävlingens allra sista ritt. Amanda Eriksson hade lagt upp ribban på 46,16 sekunder tillsammans med Fifty Cent, sisådär 1,5 sekunder snabbare än stall Erikssons andra häst – Hard Rock. Därmed visste Strömsholmsryttaren vad som gällde och med hjälp av, bland annat, kvicka galoppsteg fram till det sista hindret var saken klar. Segertiden 45,67 betydde att segerchecken skrevs ut till Karlshamnstävlingarnas mest långväga gäst.

– Det blev en riktigt spännande omhoppning och det var aldrig givet hur det skulle gå, sade Lisa Carlsson som agerade expert och bisittare i vår direktsändning på webben.

– Vi ser en ny ung generation som är på väg upp, kommenterade Karlshamns RK:s ordförande Anna Lindqvist.

Ronneby Ryttarförenings Johanna Carlsson höll sig bäst framme av länsryttarna i de högre klasserna. En andraplats tillsammans med elvaåriga stoet Cathy i söndagens 1,35-hoppning samt en tredjeplats med samma fyrbenta kompis i lördagens 1,30-hoppning blev facit.

Vi noterar även en andraplats i lördagens nationella 1,20-hoppning för klubbkompisen Li Frantz Nilsson och Liza.

De regionala 1,10-hoppningarna, även dessa under lördagen, gav en andraplats i avdelning A till Alva Eriksson, Mörrums RF, och Hoppzan samt en förstaplats i avdelning B för hemmaryttaren Sofi Hellberg och St. Anton.

Under fredagen var Amelia Lindgren, också Mörrums RF, och Dynamit Harry tvåa i de regionala 1,10-hoppningarna.

Här har vi delat in de två klasserna vi sänder i två olika sändningar.

Klass 11, 1.35:

Här saknas innehåll

Klass 12 – Börjessons Grand Prix 1.45:

Här saknas innehåll

Jerry NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons