Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Litet hopp för Milan – men chansen finns

Zlatan Ibrahimovics karriärlånga dröm är att någon gång få vinna Champions League.
Inte mycket talar för att han ska få chansen 2022 – men den finns.
Till att börja med måste Milan sno andraplatsen i grupp B för att gå vidare till åttondelsfinal.
Fotboll • Publicerad 6 december 2021
Zlatan Ibrahimovic och hans Milan måste vinna mot Liverpool samtidigt som Porto inte slår Atlético Madrid – annars missas slutspelet i Champions League. Arkivbild.
Zlatan Ibrahimovic och hans Milan måste vinna mot Liverpool samtidigt som Porto inte slår Atlético Madrid – annars missas slutspelet i Champions League. Arkivbild.Foto: Luca Bruno/AP/TT

Milan möter redan klara gruppvinnaren Liverpool hemma på San Siro och seger är en nödvändighet för att kunna snuva Porto eller Atlético Madrid på andraplatsen.

Men det räcker inte med tre poäng. Porto får inte samtidigt vinna hemma mot Atlético.

Annons

Inför den sista omgången står Porto på fem poäng mot Milans fyra, lika många som Atlético har.

Liverpools manager Jürgen Klopp har aviserat att han roterar ordentligt i startelvan. Om det är till Milans fördel återstår att se.

I de övriga tre grupperna som avgörs på tisdagskvällen är det så gott som helt klart vad som väntar i slutspelet nästa år.

Grupp A:

Manchester United vinner gruppen och Paris S:t Germain kommer tvåa – båda är alltså vidare till åttondelsfinal.

Kampen om fortsatt Europaspel står mellan Emil Forsbergs Leipzig – som precis sparkat tränaren Jesse Marsch – och Club Brygge. Grupptrean går in i Europa Leagues 16-delsfinal. Leipzig har fördelen av inbördes möten på belgarna.

Matcherna: Leipzig–Manchester City, Paris SG–Club Brygge

Grupp B:

Liverpool har fem raka segrar och vinner gruppen överlägset. Sedan är det ett getingbo inför den sista omgången. Porto, Milan och Atlético Madrid gör upp om plats 2 och 3.

Matcherna: Milan–Liverpool, Porto–Atlético Madrid.

Annons

Grupp C:

Ajax är lika överlägset här som Liverpool i sin grupp. Fem raka segrar ger gruppvinst och seedning i lottningen till åttondelsfinalen. Sporting Lissabon blir oavsett resultat tvåa tack vare fördel i inbördes möten med lika klara trean Dortmund. Besiktas, utan tagna poäng, blir gruppjumbo.

Matcherna: Ajax–Sporting Lissabon, Dortmund–Besiktas.

Grupp D

Real Madrid och Inter jagar vidare efter titeln nästa år, men gör upp om gruppsegern. Sensationen Sheriff Tiraspol kommer trea och spelar i Europa League.

Matcherna: Real Madrid–Inter, Sjachtar Donetsk–Sheriff Tiraspol.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons