Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Linköping värvar mittfältstalang

Fotboll • Publicerad 15 december 2022
Lisa Björk, i vitt, lämnar nedflyttade Umeå för spel i damallsvenska Linköping nästa säsong. Arkivbild.
Lisa Björk, i vitt, lämnar nedflyttade Umeå för spel i damallsvenska Linköping nästa säsong. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Lisa Björk följer inte med Umeå ner till elitettan i fotboll. Den 18-åriga mittfältstalangen har skrivit på ett treårskontrakt med damallsvenska Linköping.

Björk spelade 20 matcher för Umeå den gångna säsongen, och stod för tre av lagets mål. Hon fanns även med i landslagstruppen när Sverige i somras tog sig till semifinal i F19-EM.

"Med Lisa får vi in en spelare som utmanar sin motståndare hela tiden i en-mot-en samt kan spela på flera av våra offensiva positioner. Hon har lite andra egenskaper än våra övriga offensiva spelare och det kommer göra vårt anfallsspel än mer oförutsägbart", säger Linköpings tränare Andrée Jeglertz i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons