Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Proppen ur för Linköping: "Otroligt skönt"

I sin allsvenska debutsäsong svarade Cornelia Kapocs för tre mål i jumbon Uppsala.
Under torsdagen levererade 20-åringen dubbla fullträffar för sin nya klubb Linköpings FC.
Fotboll • Publicerad 13 maj 2021
Cornelia Kapocs, nummer 23, gjorde två av målen när Linköping hemmabesegrade Piteå med 4–3. Arkivbild.
Cornelia Kapocs, nummer 23, gjorde två av målen när Linköping hemmabesegrade Piteå med 4–3. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Förra säsongen handlade allt om att hänga kvar i högstaligan tillsammans med nykomlingen Uppsala.

Nu har Cornelia Kapocs siktet inställt på att vinna sitt första och Linköpings fjärde SM-guld.

Annons

– När vi åkte ur med Uppsala och jag fick frågan av Linköping var det inte mycket att tveka över. Här finns helt andra förutsättningar. Ta bara en sådan sak som att jag enbart kan livnära mig på att spela fotboll, det har jag inte varit med om förut i karriären, ler den 20-åriga forwarden.

Uppvisning i anfallsspelet

Hon producerade totalt tre mål i damallsvenskan i fjol – under sin andra match från start i LFC blev det nätrassel två gånger om.

1–0 kom redan i sjätte minuten efter en drömträff i krysset – 3–0 genom ett skott i nättaket från nära håll.

– Otroligt skönt att det lossnade offensivt både för laget och för mig själv. Inte ofta som man gör fyra mål på en enda halvlek, ler Cornelia Kapocs.

Även anfallskollegan Uchenna Kanu tryckte nämligen in två mål före paus – ja, det stod faktiskt 4–0 efter bara 35 minuter.

– Det känns som att vi kompletterar varandra väldigt bra. Det gäller även Therese Simonsson, säger Kapocs.

Kan variera sig

Tränaren André Jeglertz har minst sagt angenäma problem vid uttagningen av sina anfallare.

– Kanu har en enorm speed och gör saker som ingen förväntar sig, Simonsson är extremt bra taktiskt och fungerar jättebra med olika sorters spelare. Och Kapocs är den explosiva – riktigt vass i straffområdet, säger han.

Både Cornelia Kapocs och Therese Simonsson är nya i LFC, medan Uchenna Kanu representerade klubben även förra säsongen och då svarade för åtta mål.

– Det är en spännande trio, som vi kan använda samtidigt på planen då vi ställer upp 4–3–3. Det kan fungera i vissa matcher, men vi är inte där ännu mot topplag som Rosengård och Häcken, säger André Jeglertz.

Målvakten nätade

Annons

Efter senaste titeln 2017 har inte Linköping varit nära att vinna igen – men är nu med i toppen från start efter tre vinster på fyra omgångar. Inte minst imponerade 1–0 borta mot svenska mästaren Häcken senast.

– Vi hade en väldigt stark defensiv även mot Rosengård i premiären, synd att vi släppte in ett mål på övertid där, säger Cornelia Kapocs.

Nu blev det tre insläppta bollar mot Piteå. Efter Maja Greens reducering precis före paus satte Anam Imo 2–4 – innan målvakten (!) Guro Pettersen överraskande smällde in en frispark precis före slutsignalen.

– Onödigt att de fick göra tre mål när vi har kontroll i spelet. Det är ju inte så att de tog över och skapade en massa chanser, utan tre långskott som vi måste försvara oss bättre mot. Där har vi en del att jobba på, så att vi blir jämnare över 90 minuter, säger André Jeglertz.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons