Linköping klättrar efter segern

Fotboll • Publicerad 3 juni 2023
Linköpings Cornelia Kapocs. Arkivbild.
Linköpings Cornelia Kapocs. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Linköping klättrade upp på fjärde plats i den damallsvenska tabellen efter 3–1-segern över nykomlingen Uppsala.

– Skönt och viktigt med tre poäng. Vi går härifrån med en god känsla, säger målskytten Cornelia Kapocs till Viaplay.

Norskan Cathinka Tandberg gav bortalaget ledningen i slutet av första halvlek. Cornelia Kapocs, som tidigare spelat i Uppsala, utökade till 2–0 nio minuter in i andra.

– Det var speciellt att vara här, det är första gången jag möter dem sen jag var här, säger Kapocs om att möta sitt gamla lag.

Efter Matilda Eriksson Kristells 1–2-mål några minuter senare kunde Yuka Momiki öka på till 3–1, på straff, i den 79:e minuten.

Uppsala är kvar på tionde plats efter elva omgångar.