United tog tredje raka segern – Sancho hjälte

Erik ten Hags Manchester United har hämtat sig efter katastrofinledningen i Premier League. Efter en stabil insats besegrade Manchestergänget Leicester med 1–0 på bortaplan. Leicester ligger nu sist i Premier League.
Fotboll • Publicerad 1 september 2022
Manchester United firar Jadon Sanchos 1–0-mål, vilket även blev segermålet.
Manchester United firar Jadon Sanchos 1–0-mål, vilket även blev segermålet.Foto: Rui Vieira/AP/TT

ten Hag valde att återigen att bänka stjärnanfallaren Cristiano Ronaldo. Portugisen har endast gjort en match från start under nederländarens ledning. Även ordinarie lagkapten Harry Maguire var bänkad.

Det bar frukt. Marcus Rashford, Ronaldos ersättare på topp, frispelade yttern Jadon Sancho som rundade Danny Ward i Leicester-målet och enkelt rullade in 1–0 till "Red Devils" i den 23:e minuten.

Även om det procentuella bollinnehavet var jämnt, 52–48 till United fördel, i första halvlek så försvarade sig gästerna från Manchester effektivt. Således gick ten Hags gäng till halvtidsvila med en välförtjänt 1–0-ledning.

I andra halvlek skapade Leicester en del tryck mot United-målet, men utan att få hål på David De Gea i Uniteds mål.

Den svenske landslagsyttern Anthony Elanga spelade 59 minuter för United. Sedan ersattes han av storförvärvet, från Real Madrid, Casemiro.

På stopptid fick Leicester ytterback James Justin ett jätteläge att kvittera, men engelsmannens avslut gick skyhögt över. United kunde därmed relativt enkelt spela hem sin tredje raka seger i Premier League.

Resultatet innebär att United går upp på femte plats i Premier League, efter tre raka segrar. Leicester däremot ligger allra sist i ligan, på en poäng, efter fem matcher.

Uniteds svenske landslagskapten Victor Nilsson Lindelöf satt på bänken matchen igenom.