Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Speciallösning när Seger gör landslagscomeback

Caroline Seger är tillbaka i landslaget. Nästan tillbaka i alla fall.
37-åringen följer med fotbollsdamerna till nästa veckas landslagsläger – men kommer inte att spela någon av matcherna mot Kina och Tyskland.
– Vårt mål är att få henne i hundraprocentig form till VM, säger Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson.
Fotboll • Publicerad 7 februari 2023
Caroline Seger. Arkivbild.
Caroline Seger. Arkivbild.Foto: Adam Ihse / TT
Förbundskapten Peter Gerhardsson presenterade truppen till landskamperna mot Kina och Tyskland på en presskonferens i Solna.
Förbundskapten Peter Gerhardsson presenterade truppen till landskamperna mot Kina och Tyskland på en presskonferens i Solna.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Snart 38-åriga Seger har inte spelat för Sverige sedan uttåget i EM-semifinalen mot England (0–4) i Sheffield i juli. I höstas opererade Rosengårdsmittfältaren ena hälsenan men sedan ett par veckor tillbaka är hon åter i träning med klubblaget.

Peter Gerhardsson känner dock inte riktigt att det är tid att ta med henne i en landslagstrupp. Seger får följa med landslaget till spanska Marbella nästa vecka, men kommer inte att spela matcherna mot Kina den 16 februari respektive Tyskland, i Duisburg, fem dagar senare.

Annons

– Det är väldigt bra att vi och Rosengård kan hjälpas åt för att få i gång en av Sveriges mest tongivande spelare på ett bra sätt. Det ska bli kul att träffa henne och jag vet att hennes engagemang alltid är hundraprocentigt, säger Gerhardsson.

Ingen Lindahl

Han var själv nere i Malmö nyligen och kollade in en av Rosengårds träningar. Då såg han inte en skymt av att hälskadan skulle hämma Caroline Seger. Det ger hopp inför sommarens VM i Australien och Nya Zeeland.

– Som tränare och förbundskapten vill man alltid ha med de bästa, och en Caroline Seger i full form är en av våra bästa. Vi ska försöka hjälpa henne att ta sig till den toppen som vi vet att hon har. Vårt mål är att få henne i hundraprocentig form till VM och då är det här ett steg på vägen.

Hedvig Lindahl, som fyller 40 år i april, ställs på nytt utanför den svenska truppen. Djurgårdsmålvakten saknades under hösten – mer eller mindre ett gemensamt beslut från henne och Gerhardsson – men var tillbaka till lägret i Portugal i januari (då många av de bästa spelarna saknades).

Den här gången är det Kif Örebros Tove Enblom, som också var med i januarilägret, som gör Häckens Jennifer Falk och Chelseas Zecira Musovic sällskap.

"Väldigt bra intryck"

Om Enblom, säger Gerhardsson följande:

– Tove var med i januari och gjorde ett väldigt bra intryck. Hon har varit en sådan här målvakt som gjort det väldigt bra i allsvenskan men under januarilägret tyckte vi, tillsammans med målvaktstränaren Leif Troedsson, att hon var värd att titta på en gång till åtminstone. Nu när Zecira och Jennifer, som var med under EM, är tillbaka, så vill vi också ge Tove en möjlighet att prestera i ytterligare ett läger.

Hedvig Lindahls VM-dörr är däremot inte stängd.

– Jag pratade med Hedvig i går. Vi har hela tiden en diskussion och sedan får vi se. Men det är egentligen samma läge som tidigare, vi ska åka till VM med de tre bästa målvakterna. Exakt vilka det blir, det får vi se. Fram till dess är allting öppet, säger Peter Gerhardsson.

Utöver Enblom får flera oprövade spelare chansen av Gerhardsson. Freja Olofsson, Real Madrid, Stina Lennartsson, Linköping, Hanna Lundkvist, Atlético Madrid och Anna Sandberg, Häcken, står alla på noll A-landskamper.

Annons

Sverige, vars stora mål i år är VM-slutspelet i Australien och Nya Zeeland i sommar, samlas i Marbella i Spanien på måndag och möter Kina i en landskamp tre dagar senare. Därefter väntar resa till Tyskland för landskamp mot EM-finalisten i Duisburg.

Fakta: Truppen

Målvakter: Jennifer Falk, Häcken, Zecira Musovic, Tove Enblom, Kif Örebro.

Backar: Jonna Andersson, Hammarby, Nathalie Björn, Everton, Magdalena Eriksson, Chelsea, Amanda Ilestedt, Paris Saint-Germain, Stina Lennartsson, Linköping, Hanna Lundkvist, Atlético Madrid, Anna Sandberg, Häcken, Linda Sembrant, Juventus.

Mittfätare: Filippa Angeldahl, Manchester City, Kosovare Asllani, AC Milan, Hanna Bennisson, Everton, Stina Blackstenius, Arsenal, Rebecka Blomqvist, Wolfsburg, Lina Hurtig, Arsenal, Sofia Jakobsson, San Diego Wave, Madelen Janogy, Hammarby, Freja Olofsson, Real Madrid, Fridolina Rolfö, Barcelona, Elin Rubensson, Häcken, Johanna Rytting Kaneryd, Chelsea, Olivia Schough, FC Rosengård, Julia Zigiotti Olme, Brighton.

Fakta: Truppen

Måndag den 13 februari: Sverige samlas i Marbella, Spanien.

Torsdag den 16 februari: landskamp mot Kina (klockan 18.30), Marbella.

Söndag den 19 februari: avresa till Tyskland.

Tisdag den 21 februari: landskamp mot Tyskland (18.15), Duisburg.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons