Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Lindahl lämnar återbud till bronsfirande

På måndagen firas damlandslaget på Götaplatsen i Göteborg.
Men en av de största bronshjältarna dyker inte upp.
Enligt Svenska fotbollförbundet lämnar målvakten Hedvig Lindahl återbud på grund av familjeskäl.
Fotboll • Publicerad 8 juli 2019
Sveriges målvakt Hedvig Lindahl jublar med sina barn efter segern i lördagens VM-bronsmatch i fotbolls-VM mellan England och Sverige på Stade de Nice. Nu väljer Lindahl att hoppa över firandet i Göteborg av familjeskäl.
Sveriges målvakt Hedvig Lindahl jublar med sina barn efter segern i lördagens VM-bronsmatch i fotbolls-VM mellan England och Sverige på Stade de Nice. Nu väljer Lindahl att hoppa över firandet i Göteborg av familjeskäl.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Med sin straffräddning i åttondelsfinalen mot Kanada var Hedvig Lindahl en av dem som gjorde starkast avtryck på Sveriges resa fram till bronset i fotbolls-VM i Frankrike.

På måndagen var det tänkt att hon skulle följa med till landslagets firande på Götaplatsen i Göteborg – men så blir det inte.

Annons

Svenska Fotbollförbundet meddelar att Lindahl har lämnat återbud och i stället reser hem till England, där hon fram till i våras spelade för Chelsea. Detta på grund av familjeskäl.

Målvakten har tidigare erkänt att det var med blandade känslor hon såg fram emot att ta emot publikens jubel i Göteborg.

– Det är tufft, ”hej då, nu försvinner mamma igen”, sade Lindahl på söndagen och tillade:

– Men samtidigt är det viktigt att träffa dem som har stöttat oss där hemma i Sverige, det känner jag ju. Jag vill visa respekt för alla som har slutit upp kring alla storbildsskärmar och suttit i alla vardagsrum och hejat, alla meddelanden vi har fått och alla filmer de har skickat. Det är klart att jag vill vara där också.

Landslaget väntas landa på Landvetters flygplats vid 12-tiden. Senare på dagen, klockan 17.50, sätter sig spelarna i en öppen buss som åker från nationalarenan Gamla Ullevi till slutmålet Götaplatsen.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons