Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Levi om sjuke Khazeni: "Knyter sig i magen"

Andra raka förlusten i allsvenskan svider i IFK Norrköping.
Men bland spelare och ledare handlar tillvaron just nu om något helt annat.
Mittfältaren Kristoffer Khazeni har drabbats av en så allvarlig sjukdom att han inte kan spela fotboll på obestämd tid.
Fotboll • Publicerad 10 april 2022
IFK Norrköpings Kristoffer Khazeni är sjuk och det är oklart när han kan spela fotboll igen, något som skakat om spelare och ledare i klubben. Arkivbild.
IFK Norrköpings Kristoffer Khazeni är sjuk och det är oklart när han kan spela fotboll igen, något som skakat om spelare och ledare i klubben. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/TT

IFK Norrköping och Khazeni gick i slutet av veckan ut med informationen att den 26-årige mittfältaren är sjuk.

"Just nu kommer fotbollen i andra hand, nu fokuserar jag bara på att bli frisk. Jag behöver landa och ber om förståelse för att det är en jobbig period för mig. Jag vill bearbeta situationen i lugn och ro", sade Khazeni till klubbens hemsida.

"En fruktansvärd vecka"

Annons

Norrköpings spelare hyllade sin sjuke lagkamrat inför mötet med AIK på Friends arena. Spelarna bar träningströjor med Khazenis namn och nummer.

– Det har varit en fruktansvärd vecka för oss som spelare och ledare. Det är imponerande i min värld att spelarna lyckas mobilisera så mycket fokus med tanke på det som hänt, det Kristoffer går igenom just nu och vi med honom, säger tränaren Rikard Norling.

– Fotbollen kommer i andra hand när det händer såna grejor, fortsätter Norling som under sin tid som AIK-tränare stöttade Nils-Eric Johansson när försvarsveteranen fick hjärtproblem.

– Man lär sig att hantera kombinationen att det handlar om liv och död kopplat till att man ska upp på hästen och spela en fotbollsmatch som om ingenting har hänt. Det är stentufft.

"Kramar om varandra"

Jonathan Levi var starkt emotionell när han fick frågor om Khazeni.

– Det knyter sig i magen. Det gör ont. Jag kommer inte att säga detaljer om vad som hänt. Det har Khazeni valt att hålla för sig själv.

– Det finns roligare veckor, men jag är glad att jag fick uppleva den här kärleken mellan oss spelare. Det är inte ofta 27 spelare står i ett omklädningsrum och kramar om varandra. Det värmer mig i hjärtat.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons