Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Leo Borg om uttagningen: "En dröm"

Sverige möter Bosnien-Hercegovina i kvalet till Davis Cup. Då är Leo Borg, 19, uttagen i laget.
– Det känns fantastiskt. Det har alltid varit en dröm för mig att vara med i laget. Så när jag fick det beskedet var det ofattbart egentligen, säger Leo Borg.
Tennis • Publicerad 1 februari 2023
Tennisspelaren Leo Borg är uttagen i det svenska laget som ska spela Davis Cup-kval.
Tennisspelaren Leo Borg är uttagen i det svenska laget som ska spela Davis Cup-kval.Foto: Caisa Rasmussen/TT

Enligt Borg, som är rankad 509:a i världen, kom beskedet om att han är uttagen i kvaltruppen oväntat.

– Det var verkligen inte väntat. Vi hade ju pratat om det men det är ju fortfarande inte upp till mig om jag blir uttagen, säger Borg och fortsätter:

Annons

– Vi var på semester i Thailand och så fick jag ett meddelande – jag var uttagen. Då blev jag väldigt chockad, men alla i familjen blev väldigt glada över chansen.

Än så länge är det inte klart vilka som kommer att spela mot Bosnien-Hercegovina, även om Leo Borg hoppas att han får chansen.

– Det skulle vara en dröm. Nu är det inte jag som sätter ihop laget och jag har många bra spelare framför mig men om de vill att jag ska spela kommer jag vara 100 procent redo.

I pappas fotspår

1972 blev hans pappa Björn Borg den yngsta spelaren att vinna en match i Davis Cup och fick i och med segern sitt internationella genombrott.

– Vi har pratat om hur stort det var för honom och han vet hur stort det är för mig. Vi har inte pratat om några tips egentligen. Han har bara varit glad för min skull, säger Leo Borg.

TT: Tänker du mycket på att han (Björn Borg) nådde så stora framgångar?

– Nej, han har gjort det väldigt bra men han ger mig alltid tips. Han kan ju grejen liksom. Han har gjort resan som jag kommer göra och han kommer finnas med på vägen.

Ymer om Borg: "Bra grejer väntar"

Utöver Leo Borg är även Mikael Ymer, Elias Ymer, André Göransson, Karl Friberg och Filip Bergevi uttagna i laget. Enligt Mikael Ymer, rankad 60:e i världen, är det speciellt att spela Davis Cup.

– Det är alltid speciellt och det är något jag ser fram emot redan när säsongen börjar, säger han.

Nu när Leo Borg är uttagen i laget tror Mikael Ymer att han har en spännande framtid framför sig.

Annons

– Jag känner Leo sedan tidigare och han utvecklas väldigt mycket hela tiden. Det är kul att se. Jag tycker att han är en fin kille som förtjänar framgång. Han jobbar på väldigt bra så jag tror definitivt att bra grejer väntar honom, säger Mikael Ymer.

Sverige möter Bosnien-Hercegovina i Stockholm den 3–4 februari. Det svenska laget leds av den före detta världsfyran och tidigare Davis Cup-kaptenen Thomas Enqvist.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons