Leipzig fick straffrevansch och en poäng mot PSG

Det fick räcka med en straffmiss för Leipzig. När laget på tilläggstid fick en ny chans från elva meter fixade Dominik Szoboszlai 2–2 mot Paris Saint-Germain.
Fotboll • Publicerad 3 november 2021
Leipzig hade chansen att göra 2–0 på straff, men föll till slut.
Leipzig hade chansen att göra 2–0 på straff, men föll till slut.Foto: Michael Sohn/AP/TT

PSG kom till spel utan skadade Lionel Messi men kunde ändå mönstra en vass anfallstrio bestående av Neymar, Kylian Mbappé och Angel Di Maria.

I Leipzig fanns Emil Forsberg i en av de offensiva rollerna och det var hemmalaget, i stort poängbehov i Champions League-fotbollens grupp A, som började bäst. "Foppa" och lagkamraterna fick jubla redan i åttonde minuten när förre PSG-spelaren Christopher Nkunku nickade in 1–0.

André Silva slog inlägget då och hade ett drömläge att öka på ledningen bara ett par minuter senare. Men straffen var svag, Gianluigi Donnarumma kastade sig åt rätt håll – och italienarens räddning underlättade vändningen som följde senare i första halvlek.

Georginio Wijnaldum gjorde båda målen för gästerna. Först i så gott som öppet mål, fint framspelad av Mbappé, och sedan på nick efter hörna. Nickmålet vinkades först av för offside, men efter att svenske domaren Andreas Ekberg fått assistans från VAR-rummet godkändes 2–1 för PSG.

Wijnaldum såg länge ut att bli matchvinnare, men när klockan hade passerat 90 minuter fick Szoboszlai – inbytt i stället för Forsberg – chansen att kvittera från straffpunkten. Den här gången satt straffen och gav Leipzig första poängen i årets Champions League-gruppspel.

Manchester City toppar gruppen på nio poäng, efter 4–1 hemma mot Club Brygge, och PSG skuggar på åtta. Mycket talar förstås för att det är de två stjärnspäckade lagen som tar sig vidare från gruppen till slut. Att Leipzig (en poäng) inte spelar CL-åttondel i vår står redan klart medan Brygge (fyra poäng) fortfarande kan utmana.

I Dortmund fick hemmalaget Mats Hummels utvisad innan halvtimmen var spelad mot Ajax. Marco Reus gjorde lite senare ändå 1–0 för Dortmund på straff, men under sista 20 minuterna gjorde Ajax tre mål och säkrade avancemanget från gruppen.

Dortmund och Sporting Lissabon (4–0 mot Besiktas) har båda sex poäng och slåss om andraplatsen.