Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Enroth spikade igen: "Hålla sig cool"

Serieledarens offensiv stängdes ner och segertrenden bröts efter en plötslig vändning.
Och Örebro kan tacka Jhonas Enroth, som spikade igen i straffläggningen.
Ishockey • Publicerad 1 oktober 2022
Örebros målvakt Jhonas Enroth. Arkivbild.
Örebros målvakt Jhonas Enroth. Arkivbild.Foto: Pär Bäckström/TT

När västerbottningarnas bortaturné rullade vidare mot Örebro hade Skellefteå tagit full pott och gjort 17 mål de senaste tre matcherna. Men på lördagskvällen stod närkegänget, eller framför allt Jhonas Enroth i vägen för ligans bästa offensiv – och efter säsongens fjärde vinst klättrade Örebro upp till andra plats i SHL-tabellen.

– Stabil säsongsinledning av oss även om vi har blandat och gett litegrann. Men samtidigt har vi ändå fått hyfsat bra resultat. Men prestationen kan bli bättre generellt sett, tycker jag, säger Enroth.

Tuff start

Annons

Örebro fick dock en mardrömsstart på lördagskvällen i en nästintill slutsåld Behrn arena. Efter knappt tre minuter styrde Skellefteås stekhete nyförvärv Max Lindholm in första målet i spel fyra mot fyra. Den förre Örebrospelaren gjorde därmed mål för tredje matchen i följd.

Och i den andra perioden träffade SHL:s poängkung Jonathan Pudas ribban och Max Lindholm var när att utöka ledningen ett par gånger – men då spikade Enroth igen sin bur.

TT: Du höll kvar Örebro i matchen då.

– Ja, men där försvarade vi oss bra tillsammans. Jag fick göra mycket räddningar och sen så blev det inte så många returer och slag på andrapuckar.

Tidigt i den tredje perioden vände sedan Örebro plötsligt och oväntat matchen.

Först kvitterade Rasmus Rissanen när han från backposition skickade in pucken bakom Skellefteås målvakt Gustaf Lindvall. Och bara ett par minuter senare styrde Linus Öberg elegant upp 2–1 i krysset i powerplay.

Men när knappat två minuter återstod av ordinarie tid gjorde Max Lindholm sitt andra mål för kvällen när han skickade in 2–2 mellan benen på Enroth.

"Hade lite halvkoll"

Förlängningen förblev sedan mållös – och i straffläggningen var det bara Robert Leino som hittade rätt – samtidigt som Jhonas Enroth gjorde några riktigt vassa räddningar.

– Jag försökte bara vänta ut dom och två av de där killarna, (Jonathan) Pudas och Max Lindholm har jag spelat med, så jag hade lite halvkoll på dom. Så jag kände att båda skulle göra ungefär det de gjorde faktiskt.

TT: I topp i nästan all statistik och utsedd till SHL:s bästa målvakt förra säsongen – hur ser du på den här inledningen?

– Min inledning har varit stabil. Många av oss har spelat tillsammans länge nu och vi känner varandra och jag tycker att vi läser av varandra väl i försvarsspelet. Nu är det bara att vi fortsätter på den inslagna vägen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons