Lindelöf-löst United förnedrat av Tottenham

Victor Lindelöf petades i mittförsvaret hemma mot Tottenham.
Då blev Manchester United totalt avklätt på Old Traffords gräsmatta – klubbens största förlust på nio år.
Son Heung-min hade stor show i 6–1-segern.
Fotboll • Publicerad 4 oktober 2020
Tottenhams Son Heung-min måljublar tillsammans med lagkamraterna.
Tottenhams Son Heung-min måljublar tillsammans med lagkamraterna.Foto: Alex Livesey/AP/TT
Manchester United-spelarna deppar.
Manchester United-spelarna deppar.Foto: Alex Livesey/AP/TT

Manchester United har fått en tung start på säsongen. Efter premiärförlusten mot Crystal Palace lyckades laget sent omsider avgöra i den tionde minuten av tilläggstiden borta mot Brighton i förra veckan.

Men i söndagens hemmamöte med Tottenham var laget aldrig ens nära att ta poäng.

Efter fem insläppta mål på två matcher valde Ole Gunnar Solskjær att peta den svenska landslagsmittbacken Victor Lindelöf till förmån för Eric Bailly.

Utklassade

Effekten blev inte den norrmannen önskat sig. Tottenham vann med 6–1 efter att ha haft ledningen med 4–1 redan efter 45. Det går att peka på att United hade otur med ett domslut när Anthony Martial fick syna det röda kortet efter en knapp halvtimme sedan fransmannen delat ut en lavett i ansiktet på Erik Lamela. Vad domaren dock missade var att argentinaren själv hade satt en armbåge i ansiktet på sin motståndare sekunden tidigare.

När utvisningen kom stod det 2–1 till gästerna efter mål från Son Heung-min och Tanguy Ndombéle. Uniteds enda mål kom efter bara två minuter då just Martial ordnat en straff som Bruno Fernandes slog in.

1–6-förlusten är den största på nio år för Manchester United. Den 23 oktober 2011 blev det 1–6 mot lokalrivalen City på samma gräsmatta.

Föll mot West Ham

Efter fyra omgångar står nu Tottenham på sju inspelade poäng.

Ett annat lag som fick sig en ordentlig lektion under söndagen var Leicester.

Bara en vecka efter den anmärkningsvärda 5–2-krossen borta mot Manchester City blev det i stället en klar förlust, 0–3, hemma mot West Ham.

Michail Antonio, Pablo Fornals och Jarrod Bowen gjorde målen som spräckte Leicesters förhoppningar om att inleda ligan med fyra raka segrar, i så fall för första gången i klubbens historia.

Nu väntar ett långt landslagsuppehåll i Premier League, fram till 17 oktober.