Redan efter 45 minuter var matchen avgjord. Fulham vann till slut med 5–3.
Dagens vinnare i bottenstriden: Everton och Nottingham Forest.
Hur ska det här sluta? Leicesters supportrar har all anledning att vara oroliga. Klubben riskerar att åka ur Premier League.Foto: Zac Goodwin/AP/TT
Abdoulaye Doucouré
Abdoulaye DoucouréFoto: Adam Davy/AP/TT

Leicester kämpar för sitt kontrakt i Premier League-fotbollen. Nedflyttningsstriden är stenhård mellan en handfull klubbar och det mesta talar för att inget är helt avgjort förrän efter den sista omgången om några veckor.

Leicesters poängbehov är stort – men då håller det inte att inleda som mot Fulham.

Redan efter tio minuter skickade Willian in 1–0 och åtta minuter senare var det dags för 2–0 genom Carlos Vinicius. Med bara minuten kvar till halvtid ökade Tom Cairney till 3–0.

Cairney hade en trevlig dag (måndagen var officiell helgdag i Storbritannien efter kung Charles III:s kröning i lördags). Kort in i andra halvlek gjorde han 4–0.

Harvey Barnes (två mål) och James Maddison snyggade till siffrorna för Leicester efter pausen.

Everton, under nedflyttningsstrecket inför omgången, gjorde allt det Leicester inte klarade.

Och mycket mer.

Abdoulaye Doucouré smällde in ledningsmålet redan efter 34 sekunder mot Champions League-jagande Brighton – och det på bortaplan. Doucouré var inte färdig. Hans 2–0-mål följdes av ett självmål av en Brightonspelare.

Everton hade sensationellt 3–0 i halvtid, vann med än mer sensationella 5–1 och klev upp på säker mark.

Även Nottingham tog tre viktiga poäng i mötet med jumbon Southampton. Taiwo Awoniyi förde hemmalaget till 2–0 innan Carlos Alcaraz reducerade.

Kort före halvtid slog Morgan Gibbs-White in 3–1 på straff. Lyancos reducering gav matchen nytt liv, men i slutskedet säkrade Danilo alla tre poängen med sitt 4–2-mål. Ett mål Forest behövde eftersom James Ward-Prowse slog in straffen till 4–3 på tilläggstid.

Evertons och Nottinghams vinster skickade ned Leicester och Leeds under nedflyttningsstrecket.

För Southampton krävs ett mirakel för att spela vidare i Premier League när nästa säsong inleds i augusti.

Fakta: Kampen i botten av Premier League