Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Lakers tog kommandot i NBA-finalen

Los Angeles Lakers är ett steg närmare en historisk 17:e NBA-titel. I den första finalmatchen besegrades Miami Heat med 116–98.
Basket • Publicerad 1 oktober 2020
Anthony Davis, 34 poäng, och LeBron James, 25 poäng, ledde Los Angeles Lakers till seger i den första finalmatchen i NBA mot Miami Heat.
Anthony Davis, 34 poäng, och LeBron James, 25 poäng, ledde Los Angeles Lakers till seger i den första finalmatchen i NBA mot Miami Heat.Foto: Mark J. Terrill/AP/TT

Miami Heat inledde den första finalmatchen i den nordamerikanska basketligan respektlöst. Med foten på gaspedalen gick man upp i en ledning med hela 13 poäng redan halvvägs in i den första perioden. Men Los Angeles Lakers ryckte upp sig, tog kontroll över matchen, och gav sedan inte motståndarna någon chans.

Till slut vann Lakers med 116–98, och är ett steg närmare klubbens första titel sedan 2010. Anthony Davis spelade sin första NBA-final i karriären och var en av planens bästa spelare med 34 poäng.

Annons

– Det här är ett ögonblick som jag har väntat på under hela min karriär och jag ville ta chansen, för den kommer inte så många gånger, sade Davis efteråt.

För Lakers superstjärna LeBron James var det långtifrån någon ovan upplevelse. Det här är hans tionde finalserie – bara ytterligare tre spelare i historien kan skryta med en sådan bedrift – och i första finalmatchen mot sin tidigare klubb Miami stod han för 25 poäng, 13 returer och nio assist.

– Vi har mycket kvar att jobba på. Jobbet är inte avklarat, vi nöjer oss inte med att vinna en match. Så enkelt är det, sade James.

Finalen spelas i bäst av sju matcher. Om Los Angeles Lakers vinner tangerar man Boston Celtics NBA-rekord på 17 mästerskapstitlar. Nästa match spelas natten till lördag, svensk tid.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons