Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Lagledaren i tårar: "Mycket känslor"

Dackarnas Mikael Teurnberg har tänkt på det här ögonblicket sedan han kom ner till Målilla för ett år sedan.
Och SM-guldet i speedway är speciellt för den rutinerade lagledaren.
Speedway • Publicerad 6 oktober 2021
Dackefans på läktaren i Eskilstuna.
Dackefans på läktaren i Eskilstuna.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Mellan fotoblixtar och jubel med fansen försöker Mikael Teurnberg samla tankarna. Glädjetårarna har runnit färdigt för tillfället, men de kommer tillbaka.

– Min pappa är från Målilla och min farmor ligger begravd där nere. Så mina barndomssomrar var jag där och Dackarna har en stor plats i mitt hjärta, säger Teurnberg.

Annons

Förutom att han kört speedway själv har han på senare år varit lagledare, framför allt i Hallstavik där han ledde Rospiggarna under nio år. Efter ett litet break blev han "lurad" tillbaka till speedwayen – och ned till Målilla.

– Skulle jag flytta någonstans så var det till Målilla och jag ångrar mig inte en sekund.

SM-guldet säkrades efter en uppvisning mot Smederna och Mikael Teurnberg lyfte direkt fram lagsammanhållningen framför stjärnorna i laget.

– Alla jobbar tillsammans. Vi har ett så namnkunnigt lag, vi har liksom fyra VM-guld i laget men det spelar ingen roll – det är ingen skillnad. Alla delger och de är bra kompisar och det är jätteviktigt. Jag har alltid jobbat på det och det kan vara svårt i speedway, det är ganska kortsiktigt och svårt att få ihop det.

Teurnberg har kontrakt ett år till med Målillaklubben men det låter som att han kan tänka sig att stanna betydligt längre än så.

– Jag trivs jättebra och jag vet att det har varit 14 års längtan och många silvermedaljer. Att få komma hit och ta det här under första säsongen, det känns... Åh.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons