Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kulusevskis Juve ett steg närmare cupfinal

Dejan Kulusevski spelade från start. Men som så ofta förr var det en annan Juventusspelare som stod i centrum i den första cupsemifinalen mot Inter.
Cristiano Ronaldo gjorde båda målen i 2–1-segern på bortaplan.
Fotboll • Publicerad 2 februari 2021
Cristiano Ronaldo och Dejan Kulusevski tog ett stort steg mot cupfinal under tisdagen. Arkivbild.
Cristiano Ronaldo och Dejan Kulusevski tog ett stort steg mot cupfinal under tisdagen. Arkivbild.Foto: Antonio Calanni/AP/TT

Det är tre år sedan Juventus fotbollsherrar vann den italienska cupen senast. Nu är laget väldigt nära att nå final för andra året i rad, efter att ha vunnit första ronden i semifinalen mot Inter.

Tisdagens 2–1-seger på San Siro hade en viss portugis i huvudrollen. Lautaro Martinez gav hemmalaget ledningen redan i den nionde minuten, men sedan tog Cristiano Ronaldo över showen.

Annons

1–1 satte han från straffpunkten efter att Ashley Young rivit ner Juan Cuadrado. Straffen dundrade Ronaldo in högt, mitt i mål, utan chans för Samir Handanovic.

Ronaldos 2–1-mål bar påpasslighetens stämpel. Men han fick god också god hjälp från svenskt håll.

Dejan Kulusevski fick chansen från start i Juventus (han byttes ut i den 89:e minuten) och hans slit låg bakom att chansen alls uppstod. 20-åringen pressade högt och tvingade ett stressat Interförsvar att spela hem bollen.

Det ledde till att målvakten Handanovic sprang ut för att möta bollen, samtidigt som backen Alessandro Bastoni fumlade med densamma, vilket Ronaldo utnyttjade. Anfallsstjärnan snodde åt sig bollen och kunde behärskat lägga in 2–1 i öppet mål.

Juventus har därmed greppet om finalbiljetten inför returen i Turin om en vecka.

I den andra semifinalen möts Napoli och Atalanta. Den första matchen spelas på onsdagskvällen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons