Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kulusevski: "Vill göra det bättre"

Mer bekväm, mer trygg och mer kunskap kring de taktiska bitarna.
Det är delar som gör Dejan Kulusevski säker på sin sak.
Fotboll • Publicerad 12 november 2020
Dejan Kulusevski.
Dejan Kulusevski.Foto: Anders Wiklund/TT

Inhoppare i hemmamötet med Frankrike. Efter det har Dejan Kulusevski varit en given startspelare i samtliga av Sveriges Nations League-matcher.

Resultaten för Blågult har förvisso inte varit glimrande – fyra raka förluster – men speltiden har gjort att den 20-årige Juventusspelaren numera känner sig mer tillfreds i den blågula landslagströjan.

Annons

– Det är mycket bekvämare nu. Jag känner spelarna, systemet och jag känner mig bekväm på planen, säger han.

Injektion

Mittfältaren är sedan – mellan raderna – inne på att sinnesstämningen mycket väl kan leda till ännu större prestationer.

Och det är en injektion som Sverige kan behöva.

Efter förlusterna i Nations League är nämligen hemmamötet med Kroatien en ödesmatch. För att undvika nedflyttning från toppdivision är det bara tre poäng som gäller på Friends arena.

Det hoppas Dejan Kulusevski kunna hjälpa till med.

– Jag vill göra det bättre än vad jag har gjort innan, det är normalt. Jag ser fram emot matchen på lördag. Det ska bli otroligt kul att spela och försöka hjälpa laget till att vinna, säger han.

– Vi kör 4-4-2 och jag har spelat mest på högerkanten, det har gått helt okej och jag har hittat några intressant ytor. Sedan får vi se på lördag var jag spelar. Det kanske blir en ny position, det får vi se. Men jag känner mig trygg var jag än är, det är lugnt. Jag vet att jag kommer hitta de rätta ytorna till slut.

"Hjälpa varandra"

Men för att lyckas mot Kroatien handlar det inte enbart om enskilda insatser, enligt mittfältaren. Kulusevski lyfter även fram delar som att hitta rätt balans och att alla ska hjälpa till; offensivt som defensivt.

– Vi måste försöka hjälpa varandra ännu mer, och minimera misstagen. Vi ska gå in i matchen för att vinna. Jag ser fram mot att få spela, göra det vi är bra på och göra varandra bra, säger han.

– Det skulle dela med sig av lite glädje om vi vinner matchen, så det hoppas jag att vi gör. Vi kommer göra allt vår makt för att göra det.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons