Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kulusevski värderas till 780 miljoner

Dejan Kulusevskis framgångsrika månader i Juventus har gett utslag på världskartan.
CIES Football Observatory värderar svensken till 780 miljoner kronor, och han rankas som den åttonde mest värdefulla spelaren född senast år 2000.
Fotboll • Publicerad 3 november 2020
Dejan Kulusevski är värderad till 780 miljoner kronor, åttonde mest av alla spelare födda senast år 2000. Arkivbild.
Dejan Kulusevski är värderad till 780 miljoner kronor, åttonde mest av alla spelare födda senast år 2000. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Högst upp på listan huserar kanadensaren Alphonso Davies, värderad till 1,87 miljarder kronor. Engelsmannen Jadon Sancho kommer strax bakom. Borussia Dortmund-spelaren är värd 1,3 miljarder kronor.

Hans lagkamrat, norrmannen Erling Braut Haaland, befinner sig på en tredje plats, och är i dagsläget värd 1,21 miljarder kronor.

Annons

Kulusevski är som väntat med i tränaren Andrea Pirlos trupp till onsdagskvällens möte med Ferencvaros i Budapest.

Ronaldo tillbaka

Han får sällskap av Cristiano Ronaldo, som gjorde comeback med ett hattrick mot Spezia i Serie A i i helgen efter tre veckors frånvaro på grund av covid-19. Dessutom är försvarsklippan Giorgio Chiellini tillbaka efter skada och väntas gå in i startelvan.

– Ronaldo är väldigt glad över att vara tillbaka i spel, vilket du såg från det ögonblick han gick in på planen. Han är ett extra vapen för oss, vi vet alla vad han ger till laget. Han är väldigt pålitlig och det hjälper oss. Han bidrar med den professionalism och önskan att vinna som vi alla borde ha, säger lagkamraten Juan Cuadrado till sajten Football Italia.

På frånvarolistan står Matthijs de Ligt, Alex Sandro, Merih Demiral och Sami Khedira.

Juventus förlorade (0–2) hemma mot Barcelona i förra veckan men inledde gruppspelet med att slå Dynamo Kiev borta med 2–0.

PSG utan stjärnor

Sommarens finalist Paris SG får klara sig utan anfallsstjärnorna Kylian Mbappé och Neymar i bortamatchen mot Emil Forsbergs Leipzig. Utgången i mötet och den kommande returen ser just nu ut att avgöra vilken av klubbarna som går vidare.

Manchester United går knackigt i Premier League men har inlett Champions League med vinster mot både PSG och Leipzig och möter på onsdagskvällen turkiska Basaksehir i Istanbul.

Krasnodar – med svensktrion Kristoffer Olsson, Marcus Berg och Viktor Claesson – står på en poäng efter två matcher och nu väntar Sevilla på spansk mark.

Fakta: Onsdagens matcher i Champions League

Matcherna:

Grupp E: Chelsea–Rennes, Sevilla–Krasnodar.

Grupp F: Zenit S:t Petersburg–Lazio (18.55), Club Brygge–Dortmund

Grupp G: Barcelona–Dynamo Kiev, Ferencvaros–Juventus

Grupp H: Basaksehir–Manchester Utd (18.55), RB Leipzig–Paris SG.

Fotnot: Avspark 21.00 om inte annat anges.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons