Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kulusevski: "Kände att det skulle bli Malmö"

Dejan Kulusevski verkar ha en skaplig magkänsla.
I alla fall när det kommer till Champions League-lottningen.
Fotboll • Publicerad 6 september 2021
Dejan Kulusevski.
Dejan Kulusevski.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Nog hade magkänslan rätt. När Champions League-gruppspelet lottades strax före landslagsuppehållet stod det klart att Dejan Kulusevski och italienska storklubben Juventus kommer att möta Malmö FF.

– När det blev Malmö blev jag bara glad. Det är alltid kul att komma tillbaka till Sverige och kanske ha lite familj där. Otroligt svår match men det ska bli väldigt kul att spela mot dem, säger Kulusevski.

Kollar på allsvenskan

Annons

21-åringen befinner sig med landslaget och laddar inför VM-kvalmötet med Grekland på onsdag innan det bär av till Turin och Juventus igen. Men det kommer inte dröja länge innan han återvänder till svensk mark. Redan tisdagen den 14 september ställs Kulusevskis Juventus mot Malmö FF på Eleda stadion.

För Kulusevski blir det något så ovanligt som att spela en tävlingsmatch mot ett svenskt klubblag. Han lämnade Brommapojkarna för Atalantas ungdomsakademi 2016 och spelade aldrig svensk seniorfotboll. Men det stoppar honom inte från att ha koll på svenska lag.

– Jag har lite koll och kollar lite allsvenskan. Det finns väldigt bra kvalitet där och många bra spelare. Sen känner jag många i laget också, säger han.

”Skakade några storlag”

En som vet hur det är att möta Juventus som Malmö FF-spelare är landslagsmålvakten Robin Olsen. 31-åringen vaktade målet säsongen 2014/2015 när Malmö mötte Juventus i Champions League-gruppspelet, då man förlorade båda hemma och borta med 0–2.

– Det är några år sedan nu… Malmö kommer att få det tufft. Men Malmö på hemmaplan, där blir det bra tryck och vi skakade några av storlagen. De (Juventus) har ju toppspelare på varje position så det gäller att Malmö hittar sitt personbästa, säger Olsen.

De två övriga lagen i gruppen är regerande mästarlaget Chelsea samt ryska Zenit från S:t Petersburg.

– Jag tycker att det är en väldigt tuff lottning. Det blir väldigt viktigt att vi får ett bra resultat mot Malmö, säger Kulusevski.

Fakta: Malmö FF:s spelschema i Champions League

14 september 21.00: Malmö–Juventus

29 september 18.45: Zenit S:t Petersburg–Malmö

20 oktober 21.00: Chelsea–Malmö

2 november 18.45: Malmö–Chelsea

23 november 21.00: Malmö–Zenit S:t Petersburg

8 december 18.45: Juventus–Malmö

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons