Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kritiserat Diamond League-format ändras

Friidrott • Publicerad 15 december 2021
Längdhopparen Thobias Montler. Arkivbild.
Längdhopparen Thobias Montler. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Det kritiserade tävlingsformatet i hopp- och kasttävlingar i Diamond League ändras. Från och med nästa säsong är det återigen det längsta hoppet eller kastet som vinner tävlingen – oavsett i vilket omgång resultatet görs.

De senaste säsongerna har de tre bästa i till exempel längdhopp gått vidare efter fem omgångar, då har resultaten nollställts innan den sjätte omgången helt har fått avgöra hur topplaceringarna fördelats.

Annons

Enligt det nya reviderade "final 3"-formatet, som är framtaget i samarbete med bland annat sändande bolag och de aktiva, kommer även nu de tre bästa gå vidare till den sjätte och sista omgången, men utan att resultatet nollställs. Alla övriga grenar på friidrottsarenan kommer att stoppas under tiden som den sista omgången avgörs.

En förändring är också att den som leder tävlingen kommer att inleda varje omgång, i stället för att avsluta den.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons