Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kristoffersson närmare VM-titeln

Rallycross • Publicerad 4 november 2020
Johan Kristoffersson. Arkivbild.
Johan Kristoffersson. Arkivbild.Foto: Micke Fransson/TT

Johan Kristoffersson leder VM-serien i rallycross med 27 poäng. Nu kommer han allt närmare titeln eftersom nästa deltävling, den näst sista, ställts in.

Det är Spa i Belgien som ställer in på grund av spridningen av coronaviruset i landet. I stället återstår bara finalen på Nürburgring i Tyskland den 12-13 december. Där behöver Kristoffersson bara tre poäng för att säkra VM-titeln.

Annons

– Det räcker att jag slutar på 14:e plats i kvalet, jag behöver inte ens gå till semifinal. Så det är klart att det är nära, säger Kristoffersson till Värmlands Folkblad.

– Men så länge det inte är helt klart är det inte klart. Jag kan få en reprimand och bli av med fem poäng. Jag kan bli sjuk innan så jag inte får åka.

Och så kanske även den tyska tävlingen ställs in. Då blir Kristoffersson mästare i kavaj hemma i Arvika.

Han leder VM-serien på 219 poäng, 27 poäng före Mattias Ekström. Det är svenskt även på tredje plats genom Timmy Hansen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons