Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kristianstad överklagar: "99,9 procents chans"

Svenska ishockeyförbundets appellationsnämnd avslår Kristianstads överklagan mot tvångsdegradering ur hockeyallsvenskan.
Klubben kommer troligen överklaga beslutet till Riksidrottsnämnden.
– Det är 99,9 procents chans, säger klubbchefen Totte Karström.
Ishockey • Publicerad 13 juli 2023

Den 21 juni nekades Kristianstad licens för spel i serien och Licensnämnden bestämde att klubben flyttas ned.

Klubben ansågs inte uppfylla kapitalkravet samt "bristfälligt ha efterlevt den handlingsplan som presenterades inför fjolårets licensprövning".

Annons

Kristianstad menade att föreningen uppfyller kapitalkravet och övriga kriterier och överklagade beslutet till Appellationsnämnden.

Men där avslogs nu överklagan och beslutet står fast.

– Jag vill inte uttala mig mer än att vi är väldigt besvikna. Mycket mer än så kan jag inte säga. Styrelsen och vår jurist sitter i möte nu så vi får återkomma med svar, säger KIK:s klubbchef Totte Karström till TT.

"99,9 procents chans"

"Appellationsnämnden delar Licensnämndens bedömning att kapitalkravet inte är uppfyllt och att handlingsplanen inte är realistisk varför licens inte ska ges", skriver Appellationsnämnden i beslutet.

Enligt Kristianstadsbladet får nu klubben börja om i hockeyettan i stället.

Appellationsnämndens beslut kan överklagas till Riksidrottsnämnden (Rin).

TT: Kommer ni att överklaga?

– Det är 99,9 procents chans att vi kommer göra det, säger Totte Karström.

Kalmar tar platsen

Platsen i hockeyallsvenskan går i stället till Kalmar, bekräftar Svenska ishockeyförbundet. Klubben har tackat ja till erbjudandet.

"Kalmars styrelse har jobbat parallellt för att vara redo inför hockeyallsvenskan och nu trycker vi på knappen och sätter planen i verket", skriver Kalmar på sin webbplats.

Där får de sällskap av Västervik som förvisso inte klarade kapitalkravet, men som har beviljats dispens efter att ha inkommit med en godkänd handlingsplan för nästa år.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons