Krisen djupare för Djurgården – föll mot IKO

Segern mot Timrå senast var en engångsföreteelse. Hemma mot Oskarshamn kom en ny förlust för SHL:s krislag Djurgården.
Smålänningarna vann med 3–2.
Ishockey • Publicerad 21 oktober 2021
Djurgården föll mot Oskarshamn på Hovet.
Djurgården föll mot Oskarshamn på Hovet.Foto: Christine Olsson/TT

Nästjumbon Djurgården vädrade morgonluft efter 5–2-segern mot bottenkollegan Timrå i lördags – stockholmarnas första vinst efter sju raka nederlag i SHL. Men formtoppen visade sig vara ytterst tillfällig.

IKO avgjorde tidigt

På torsdagskvällen blev det 2–3 mot Oskarshamn hemma på Hovet. Gästerna från Småland avgjorde matchen redan i inledningen av den första perioden, David Quenneville inledde målskyttet redan efter en minut och kort därefter satte Patrik Karlkvist 2–0-pucken.

Det resultatet stod sig till tredje perioden, då Djurgården fick in en reducering. Oskarshamn replikerade snabbt genom John Dahlström och närmare än ytterligare en reducering kom Blåränderna aldrig.

Trots förlusten och den senaste tidens svaga insatser är Djurgården inte sist i tabellen. Timrå ligger kvar på jumboplatsen, detta efter att ha förlorat efter straffar hemma mot Linköping, som vann med 3–2.

Brynäs bröt trenden

I Brynäs var det tänkt att stjärnförvärvet Dmytro Timashov skulle debutera mot Malmö, men den NHL-meriterade forwarden tvingades kasta in handduken på grund av en skadekänning. Men det gick bra för Brynäs ändå. Laget bröt den sex matcher långa förlustsviten efter straffsegern, 2–1, mot Malmö.

– Man vill vinna matcher och det här är garanterat en självförtroendehöjande sak för alla i laget, säger matchhjälten Noel Gunler till C More.

Enligt Gunler var det en jämn tillställning.

– De har några delar av matchen och vi har ett par perioder när vi är mycket i deras zon. En jämn match som det är skönt att gå vinnande ur, säger han.

Leksand hänger på i toppen av tabellen efter att ha bortabesegrat Luleå med 3–1. Dalalaget parkerar på tredje plats, med tre poäng upp till serieledande Frölunda.