Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kränkning på basketgymnasium anmäls

Kränkande behandling och ibland även sexuella övergrepp, har den senaste tiden uppmärksammats när det gäller inkilningar inom ishockeyn.
Nu utreds även en kränkning vid Marks riksidrottsgymnasium i basket som lett till en polisanmälan om misshandel, uppger .
Basket • Publicerad 16 november 2021
Nu utreds en kränkning vid Marks riksidrottsgymnasium i basket som lett till en polisanmälan om misshandel. Arkivbild.
Nu utreds en kränkning vid Marks riksidrottsgymnasium i basket som lett till en polisanmälan om misshandel. Arkivbild.Foto: David Goldman/AP/TT

Enligt en video som SVT tagit del av snärtar ett gäng äldre pojkar på elevhemmet en förstaårselev upprepade gånger med blöta handdukar. Videon har sedan spridits bland basketeleverna.

– Det är fruktansvärt att se. Det är inget man vill se på sin skola, säger ansvarig rektor Johan Westerberg till SVT.

Annons

Trots att incidenten som filmades inträffade i mitten av augusti, dröjde det till slutet av september innan skolan fick kännedom om vad som hade hänt. Då gjordes en polisanmälan om misshandel och skolans huvudman, Marks kommun, har genom sin barn- och utbildningsförvaltning startat en utredning som fortfarande pågår.

– Vad är det som har hänt? Finns en tystnadskultur? Ett mönster? Vad kan vi göra bättre? Det finns säkert saker. Därför välkomnar jag den här utredningen, säger Westerberg.

I somras uppmärksammades en rad missförhållanden och kränkningar av elever vid det nu nedlagda gymnasiet för vattenskidor och wakeboard i Fagersta.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons